UEFA NAGRAĐUJE PARTIZAN: Crno-beli mogu da NAPLATE NEUSPEH

Autor:

Sport

07.09.2023

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala baš će odrešiti kesu.

UEFA NAGRAĐUJE PARTIZAN: Crno-beli mogu da NAPLATE NEUSPEH

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Fudbaleri Partizana doživeli su debakl u plej-ofu za Ligu konferencija pošto ih je Nordsjeland isprašio najpre u Danskoj sa 5:0, a onda slavio i u Beogradu sa 1:0. Crno-beli zbog toga neće igrati na međunarodnoj sceni ove jeseni što je veliko razočaranje za fudbalere i sve navijače, ali ima i nečega dobrog u tome.

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Tačnije, biće naredne sezone ako se ponovi neuspeh, jer UEFA povećava nagrade za klubove koji ispadnu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija. Evropska kuća fudbala je saopštila da će klubovi koji se ne plasiraju u evropsko takmičenje deliti sedam odsto prihoda, odnosno 440 miliona evra po sezoni i 1,32 milijarde evra za ceo period tog ciklusa od 2024. do 2027. godine. Poređenja radi, do sada je to bilo četiri odsto. Istovremeno, uvećaće se izdvajanja za klubove koji učestvuju u tri takmičenja.

Ova promena uslediće jer će u pomenute četiri godine Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija preći sa grupne faze na turnirski sistem, a ako se pokaže kao dobar model sa njim će se nastaviti. Novom raspodelom novca UEFA namerava da sprovede svoj projekat "sportska jednakost". Takođe, izgubiće na značaju udeo zemlje porekla kluba u televizijskim pravima i koeficijent koji održava učinak svakog kluba jer će pasti sa današnjih 45 odsto na 35 odsto od sledeće sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Mirko

07.09.2023 10:40

A kako je to Liga Šampiona koja se igra od 1992 "liga šampiona" ? Prvo ne igraju samo šampioni a drugo nije liga jer ne igra svako sa svakim.