NOVAK GLEDA I NE VERUJE! Bahati Arapi OBESMISLILI sve sportove: Đoković za ČITAVU KARIJERU zaradio MANJE nego što će Mbape za GODINU DANA!

Autor:

Sport

26.07.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa bolje nisu prošle ni NBA zvezde poput Lebrona Džejmsa i njemu sličnih.

NOVAK GLEDA I NE VERUJE! Bahati Arapi OBESMISLILI sve sportove: Đoković za ČITAVU KARIJERU zaradio MANJE nego što će Mbape za GODINU DANA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Kilijan Mbape mogao bi da postane akter najbanalnijeg, najbahatijeg i najvećeg transfera u istoriji sporta.

Čelnici Al Hilala ponudili su Pari Sen Žermenu 300.000.000 evra za Francuza, a njemu su spremili jednogodišnji ugovor vredan 700.000.000 evropskih novčanica. Arapi su rešili da šokiraju planetu, a koliki je ovo novac najbolje govore i sledeći podaci.

Naime, Novak Đoković je u karijeri zaradio tačno 171.254.424 dolara (prihod samo od turnira). Najuspešniji teniser svih vremena je na taj način za čitavu karijeru zaradio skoro 4,5 puta manje od onog što bi fudbaler iz Francuske mogao da zaradi u samo 12 meseci. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ništa bolje nije prošao ni Lebron Džejms čije reči najbolje opisuju čitavu situaciju.

Ovo sam ja na putu za Saudijsku Arabiju nakon što od tamo nazovu moje agente i ponude mi taj jednogodišnji ugovor - napisao je Lebron uz snimak iz filma Forest Gamp u kom glavni junak radi ono što najbolje ume - trči!

 

 

Džejms će zaraditi sledeće sezone 42.37 miliona evra isto kao i Nikola Jokić, što dovoljno govori kolika je razlika u odnosu na jednu sezonu Mbapea!

Ako dođe u Saudijsku Arabiju, Kilijan Mbape zarađivaće više nego 17 najboljih igrača NBA lige, a zanimljivo je i još jedno poređenje. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

 

Trenutna vrednost igrača Crvene zvezde je 10,4 puta manja (67,53 miliona evra), a Partizana 18,4 puta (38,63 miliona) manja od potencijalne godišnje plate Kilijana Mbapea. Da ne prebacujemo u neke sfere poput nauke, školstva, medicine i sličnih profesija... Deluje previše, ali su bahati Arapi rešili da promene poredak na planeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading