"STARA DAMA" NAPRAVILA POMETNJU! Juventus ODUSTAO od Evrope! Evo šta to ZNAČI za Partizan i žreb Lige konferencija!

Autor:

Sport

09.07.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli iz Torina neće igrati Evropu naredne sezone.

"STARA DAMA" NAPRAVILA POMETNJU! Juventus ODUSTAO od Evrope! Evo šta to ZNAČI za Partizan i žreb Lige konferencija!

Foto: Starsport

Uprava višestrukog šampiona Serije A odlučila je da ne igra u Ligi konferencije naredne sezone. Čeka se samo zvanična odluka UEFA koja će potvrdi da Juventus neće nastupati na evropskoj sceni, dok sa svih strana stiže kao proverena vest da su se dve strane dogovorile da je to defenitivno dogovoreno.

Umesto Juventusa upražnjenu poziciju popuniće po svoj prilici Fjorentina, koja je na tabeli Serije A zauzela poziciju iza Stare dame. Takav rasplet doneće pomeranje u žrebu u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, a to će uticati i na srpskog predstavnika Partizana.

Najpre klub iz Humske mora da prebrodi treće kolo kvalifikacija, ali su gledajući ostale potencijalne rivale, od svakog veći favoriti.

Ukoliko se plasira dalje, Partizan će biti nosilac i u četvrtom kolu kvalifikacija. Samo što odustajanje Juventusa dovodi sada do male promene. Torinski klub je bio sa najjačim koeficijentom u poslednjoj rundi kvalifikacija, a njegova zamena, Fjorentina, daleko je od toga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović i Nikola Milenković mogu da gostuju u Humskoj

Kada bude zvanično odlučeno da Juventus otpada, to će pomeriti Aston Vilu iz grupe nenosilaca u grupu povlašćenih klubova, što znači da "parni valjak" u 4. kolu kvalifikacija neće moći da igra protiv premijerligaša.

Sa druge strane, moći će sa Fjorentinom, koja ima koeficijent 20,000 i biće u grupi nenosilaca na žrebu. Samim tim biće potencijalni rival četi Igora Duljaja.

Ostaje enigma: Šta je bolje za Partizan - da dobije Aston Vilu ili Fjorentinu? Nema sumnje, iako bi bio nosilac na žrebu, srpski predstavnik bi bio autsajder protiv oba rivala.

Prema trenutnoj projekciji, uključujući ljubičaste iz Firence, mogući protivnici Partizanu u 4. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije su: Fjorentina (Italija), Bode Glimt (Norveška), Leh Poznanj (Poljska), Bilbao (Španija), Rapid Beč (Austrija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Jurgarden (Švedska), APOEL (Kipar), Bešiktaš (Turska), CSKA Sofija (Bugarska), Tvente (Holandija), Rijeka (Hrvatska), Gimaraeš (Portugalija), Aruka (Portugalija), FCSB (Rumunija), Legija Varšava (Poljska), Rozenborg (Norveška).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading