SVILAR IZRASTAO U OZBILJNOG GOLMANA: Čuvar mreže Rome u trci za prestižno priznanje!

Autor:

Sport

10.05.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig Svilara.

SVILAR IZRASTAO U OZBILJNOG GOLMANA: Čuvar mreže Rome u trci za prestižno priznanje!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Rome su odigrali neizvesnu utakmicu protiv Bajera u Leverkuzenu, dostigavši konačan rezultat od 2:2. Ipak, i pored ovog ishoda, novi šampion Nemačke je izborio svoje mesto u finalu, zahvaljujući prethodnoj pobedi od 2:0 u prvom meču.

Jedan od najboljih pojedinaca na terenu bio je golman Vučice, Mile Svilar, ističući se sa čak 12 odbrana, od kojih je šest bilo posle udaraca iz kaznenog prostora Rimljana. vojom izvanrednom igrom, Svilar je uspeo da sačuva svoj gol sve do 83. minuta, kada je, nažalost, posle kornera, Kris Smoling nespretno naleteo na njega, otežavajući mu pristup lopti, koja je na kraju završila u mreži nakon što je pogodila Đanluka Manćinija

Iako je Roma na kraju ispala, Svilarova izvanredna partija će ostati upamćena, te se sada nalazi u trci za prestižnu nagradu Lige Evrope koja se dodeljuje najboljem igraču nedelje. U ovoj trci, konkurenciju mu pravi Ademola Lukman, napadač Atalante. Pored toga, brojni navijači su na društvenim mrežama izrazili divljenje prema mladom golmanu, ističući da je njegova igra bila ključna za održavanje neizvesnosti tokom većeg dela utakmice.

Dolaskom Danijelea De Rosija na klupu Rome, Slivar je učvrstio svoje mesto među stative, a doskorašnji prvi cuvar mreže, Rui Patrisijo potpuno je pao u drugi plna. Svilar je odbio Dragana Stojkovića Piksija da brani za Srbiju, istakavši da ne želi da bude rezerva, ali ko zna, možda u budućnosti obe strane budu promenile stav. Mile nema pravo da brani za Belgiju, pošto je već bio deo našeg nacionalnog tima, tako da je to olakšavajuća okolnost za našeg selektora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading