NEDIMOVIĆ ISKREN: "FSS se BORI protiv nameštanja, nemamo problem da pričamo o tome!"

Autor:

Sport

04.07.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

NEDIMOVIĆ ISKREN: "FSS se BORI protiv nameštanja, nemamo problem da pričamo o tome!"

Foto: Starsport

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović

Branislav Nedimović, potpredsednk FSS, bio je gost na "Jutarnjem programu" Prve televizije, gde je pričao o raznim temama.

Između ostalog, Nedimović je govorio i o datumu početka Superlige Srbije.

- Nema tu neke velike filozofije, trenutno se odvija arbitraža u vezi Kolubare, trebalo bi odluka da bude donesena do 21. jula. Ostavili smo sedam dana lufta, da može sve da se iskoriguje, mada očekujem da odluka bude donesena ranije i da sezone počne 28. jula. Pitanje od milion dolara je kako smo uopšte došli u ovu situaciju, to je pitanje čak i za mene. Verujem da će arbitraža doneti odluku ranije, odluka UEFA je da su utakmice Kolubare nameštene, sada upadamo u veštu merketinšku igru. Prema statutu FSS, svi imaju mogućnost da se brane i van institucija našeg Saveza. Ovo je nešto novo, po prvi put se nešto ovako dešava oko nameštanja. Nije džaba tužilaštvo donelo odluku, ali ajde da sačekamo odluku CAS-a, presumpcija nevinosti postoji - rekao je Nedimović.

Govorio je Nedimović o "slučaju Kolubara".

- Iskreno ću reći. Ako se to slučajno desi (da se obori odluka i Kolubara vrati u Superligu) to će isključivo biti zbog krivice u proceduri koje je sproveo FSS, odnosno Disciplinska komisija i Komisija za drugostepeni postupak. I još jedan vrlo važan organ, to je oficir za integritet, koji se u stvari bave tim kriznim situacijama. Ako slučajno se desi da se obori odluka onda to može biti na teret procedure, a ne na teret suštine. A ja koliko znam suština je najvažnija: da sprečimo nameštanje.

Foto: Starsport

Branislav Nedimović, potpredsednik FSS

Stigla je nova prijava o nameštenoj utakmici, ovaj put su u fokusu Radnički Niš i Napredak.

- Pre nekoliko godina su stalno stizale prijave iz UEFA, ali vi u javnosti nikada niste čuli za to, jer je gurano pod tepih. To će biti veoma teško (kazniti nekog zbog nameštanja)i niko se ne ljuti zbog toga, mi na tim greškama učimo i ko je doneo takve odluke i pogrešio, on će odgovarati. Tačnije oni koji se bave pravnom regulativom, svako mora da odgovara i radi svoj posao, pa i ja. Moramo da se borimo protiv nameštanja, moramo da isteramo do kraja, koja god ekipa da je u pitanju. Ima i prvoligaških utakmica za koje se sumnjaju da su nameštene

Pričao je i o tome kako se nalaze dokazi. 

- Sve kreće od kladionica. Postoje posebni organ koja sarađuje sa UEFA i koji šalje dokument od 50 strana, o mogućim nameštenim utakmicama. Ali, vi posle sve morate da dokažete, ako ne, odbacuje se prijava. FSS nije policija da upada po kućama, vi očekujete da će neko da prizna da je nameštao, pa to se neće nikada desiti. Možda za 50 godina - dodao je Nedimović.

Zahvalio se i državi, koja je mnogo uložila u nove stadione.

Imaćemo makar tri učesnika u grupnoj fazi, ovakva sitaucija se nikad nije desila. To je dobro, poijavljuju se nove sredine, sa novim stadionima, kakvih se ne bi niko stideo u Evropi. U Leskovcu je bila komisija, stadion će dobiti licencu, zatim i licencu UEFA, uskoro bi trebao da dođe njihov funkcioner. Država je uložila mnogo, stadioni ispunjavaju sve uslove, Loznica i Leskovac bi uskoro mogli i da dobiju reprezentativnu utakmicu, cilj nam je da uradimo promociju.

Istakao je i šta je cilj Saveza u narednim godinama.

Cilj nam je da uskoro, 2027. ili 2029, dobijemo neko prvenstvo za mlade, možda i utakmicu Superkupa Evrope. I na stadione večitih se stavlja hibridna trava, po najvišim merama, nećemo zaostajati za Danskom i Austrijom - rekao je potpredsednik FSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading