GLEDAM DA POBEDIMO, A ZVIŽDE MI! Pešić ODGOVORIO navijačima: Ma, kog špica NISU VREĐALI u Zvezdi...

Autor:

Sport

27.05.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni Šilja dotakao se teme koja je postala aktuelna posle finala Kupa.

GLEDAM DA POBEDIMO, A ZVIŽDE MI! Pešić ODGOVORIO navijačima: Ma, kog špica NISU VREĐALI u Zvezdi...

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović i Aleksandar Pešić

Crvena zvezda osvojila je Kup Srbije, a junak preokreta u finalnom meču protiv Čukaričkog (2:1) bio je Aleksandar Pešić.

Napadač Zvezde je sa dva postignuta pogotka doneo i drugi trofej crveno-belima ove sezone, pa je na Marakanu stigla i treća uzastopna dupla kruna.

Pešić je, za Sportski žurnal, izneo utiske posle finala, a govorio je i o brojnim drugim zanimljivim temama.

Finale je uvek teško. Nekad ne pobeđuje bolji u utakmicama takvog karaktera. Nismo bežali od uloge favorita, ali kako je počelo i odvijalo se, logično je da se zapitaš možemo li uopšte da postignemo gol - rekao je Pešić, pa u dahu nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić

 

 

- Osvojili smo rano titulu, dolazi onda do neminovnog opuštanja, pozitivnog zezanja u ekipi. Imali smo, naravno, ozbiljnost i fokus za finale, ali nije lako držati ritam u navedenim okolnostima. Uspeli smo da pobedimo i zasluženo smo osvojili trofej.

Navijači su ipak zvižducima ispratili Pešića sa Marakane.

Gledam da pobedimo, a zvižde mi... Eto, dešava se i to. Sa klupe dopiru saveti da idem ka korner zastavici, razmišljam šta da radim jer vidim na drugoj strani Kangvu i Bukarija... Ali šta ako golman pokupi loptu i baci kontru? Ovako, ostalo je tridesetak sekundi i ništa nismo rizikovali. Ne treba zanemariti ni koliko smo bili umorni. Ušli smo u utakmicu s osnovnim ciljem da dobijemo i uspeli smo. Ma, kog špica nisu vređali u Zvezdi? Možda se dogodi da odem, dođe drugi - istakao je Aleksandar Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić

 

Ipak, ovim rečima kaže da nije najavio odlazak iz kluba.

Imam još dve godine ugovora, ne razmišljam o odlasku - otkrio je napadač Zvezde, pa se dotakao i potencijalnih pojačanja na njegovoj poziciji:

- Što se mene tiče, neka dođu i dva špica! Što jača konkurencija, ja sam bolji. U Tuluzu su bili Ben Jeder i Brajtvajt, pa sam igrao. Što se ne bih u Zvezdi? Nije lako ovde, težak je ovo dres. Nije sve kako se čini spolja, mi unutra znamo šta nas muči. I Rakonjac je dobar igrač, mlad.

Govorio je Pešić i o Milošu Milojeviću. 

- Možda mi igrači nismo u nekim situacijama bili korektni prema Miloju, a ni on prema nama. Mi smo nekad teški, gledamo sebe i svoje mesto, a on ima 25 igrača i mora da pravi balans. Da je bilo sve kao u poslednja dva meseca, ne bi došlo do rastanka. Kad se trener promeni, krivicu imaju i igrači. Vratili smo mu duplom krunom, nismo mu ostali dužni. Želim mu da nađe dobar angažman - rekao je centarfor crveno-belih, pa se za kraj dotakao i svađe sa Dragovićem na finalnom meču Kupa Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić i Miloš Milojević

 

- Na internetu i pojedini novinari jedva čekaju da naprave frku gde je nema. Dragović i ja smo dobri prijatelji. Skoro svako jutro pijemo kafu i doručkujemo zajedno. Nema nikakvog problema između nas, ni na terenu, ni sada. Potrao je ka meni i rekao: Peša, nemoj da skidaš dres. Rekao sam mu da me pusti da dobijem karton i da izbacim nervozu iz sebe. On nekoliko puta pokušao da me odgovori, ja terao po svom. I tako se završilo. Ljudi treba da prestanu da prave problem gde ga nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading