JAVOROV KASILJAS LJULJA U SUPERLIGI! Manojlović DOMINIRA elitom: Počeo kao desni bek, postao golman za velika dela!

Autor:

Sport

11.03.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U razgovoru za naš portal, igrač meseca domaćeg šampionata dotakao se brojnih zanimljivih tema.

JAVOROV KASILJAS LJULJA U SUPERLIGI! Manojlović DOMINIRA elitom: Počeo kao desni bek, postao golman za velika dela!

Foto: Starsport

Strahinja Manojlović

Prvi deo prolećne polusezone u Superligi Srbije obeležila je Crvena zvezda koja je pobedom u derbiju protiv Partizan (1:0) stigla na korak do titule, zatim tim iz Humske koji iz dana u dan upada u sve veću krizu, ali i golman jednog kluba iz donjeg dela tabele koji je tek došao na veliku scenu!

Strahinja Manojlović pojačao je Javor u zimskom prelaznom roku, a već prvog meseca u prolećnom delu bio je najbolji pojedinac šampionata. 

Manojlović je stigao u Ivanicu iz Grafičara i odmah je pokazao zavidan kvalitet.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Manojlović protiv Crvene zvezde

 

Vodio je ovaj 20-godišnjak iz Zvornika Javor do pobeda protiv Mladosti GAT (3:2) i Spartaka iz Subotice (1:0), a imao je zapaženu ulogu i u remiju sa Radničkim iz Kragujevca (0:0) i porazu od Crvene zvezde (0:2). Nastavio je sa sjajnim partijama i u martu, ali je njegov Javor ostao bez pobede protiv Kolubare (0:1) i lučanske Mladosti (1:1).

Ipak, ostaje utisak da je Strahinja Manojlović otkrovenje sezone, a u razgovoru za naš portal dotakao se brojnih zanimljivih tema.

Na veliku scenu stigao si u velikom stilu! Koliko ti znači nagrada za igrača meseca i kako si se uklopio u tim Javora?

- Pohvale znače i prijaju nagrade. Bio sam igrač utakmice i kola na premijeri što je bio ozbiljan motiv da održim kontinuitet i nastavim da branim na tom nivou. Usledila je nagrada za igrača meseca koja mi je još značajnije priznanje i nadam se da ću nastaviti dalje u istom smeru.

U Ivanjicu si stigao iz Grafičara koji te je lansirao ka Superligi. Kakve utiske nosiš sa Senjaka, na rastanku si čak i zaplakao? Koliko si naučio u ovom klubu, kako od Marka Neđića i Đorđa Topalovića, tako i od saigrača?

- U Grafičaru sam stvarno proveo prelepih godinu dana, osećao sam se kao kod svoje kuće. Mnogo mi je bilo teško na rastanku, vezao sam se za sve ljude koji su bili unutar kluba, pa sam čak i zaplakao. Mnogo toga sam naućio od svih trenera u Grafičaru, velika mi je čast bila da radim sa njima.

 

 

Pre Grafičara nisi imao sreće kada si stigao do prvog tima, povreda te je odvojila sa terena pa u Mačvi nije bilo zapaženog učinka. Kako se sećaš ovog perioda karijere?

- U Grafičar sam stigao iz Mačve, tamo mi se desila povreda zgloba pre generalne probe za prvenstvo. Nisam trenirao mesec dana i to me udaljilo od ekipe i terena. Ali na kraju, kada se sve pogleda, i nije bilo toliko loše, upoznao sam dosta prijatelja, stekao nova iskustva...

Idemo od novijih dana ka samom početku, gde si ponikao, kako si stao na gol, da li si imao i da li sada imaš neke idole i ko je najzaslužniji što si sada na velikoj sceni?

- Fudbal sam počeo da treniram sa sedam, osam godina. Počeo sam kao desni bek, ali nisam mogao baš mnogo da trčim i jednom prilikom je falio golman na utakmici. Ko će na gol? Ja cu! I tako je sve krenulo! Tu sam osetio prvu ljubav prema toj poziciji koju osećam sve do danas. Tad mi je idol bio Kasiljas, ali sada se najviše ugledam na golmana Mančester sitija Edersona, pretežno zbog te igre nogom.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Manojlović u dresu Grafičara

 

Koji su ti dalji planovi što se tiče klupske karijere i da li imaš neki neostvareni san? Možda dres nekog od večitih rivala Zvezde ili Partizana ili transfer u neki klub iz lige petice?

- Što se tiče klupske karijere, trenurno smo svi fokusirani na opstanak u ligi. Ima još dosta da se igra, ali mislim da uz pravi odnos možemo ostvariti svoj cilj. Naravno voleo bih karijeru da nastavim u nekim najjačim ligama na svetu, ali o tome kada dođe vreme. Trenutno sam u Javoru i samo sam fokusiran na svoje igre.

Kog napadača bi izdvojio kao najtežeg protiv kog si do sada igrao? Kog meča se sećaš po dobrom, a kog po lošem?

Utakmicu koju pamtim po dobrom je sigurno debi u Superligi. Tada sam bio igrač kola i naravno da ću se nje uvek sećati po dobrom. Bilo je još tu dobrih utakmica, a što se tiče loših utakmica ne bih izdvojio nijednu.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Manojlović u dresu Grafičara

 

Pred Manojlovićem je, nema sumnje, zavidna karijera, a u mlađim kategorijama ovaj golman čuvao je mrežu nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, ali za seniorsku reprezentaciju još nije dobio poziv. Da li je baš on golman koji bi mogao da bude interesantan i Draganu Stojkoviću Piksiju i selekciji Srbije u narednom periodu, ostaje da se vidi.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Manojlović u dresu U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine

 

Takođe, Strahinja Manojlović pokazao je da je čuvar mreže za velika dela, te je za verovati da bi i večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, mogli da se zainteresuju za njegove usluge. Za početak, on će sa Javorom pokušati da ostane u Superligi Srbije, a priliku za nova dokazivanja imaće već u nedelju kada će tim iz Ivanjice pokušati da stigne do pobede protiv Radnika u Surdulici (14.00).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading