RASPAD "SVETACA" POSLE KOŠMARA! PSŽ spiskao šest milijardi evra i opet pukao u LŠ

Autor:

Sport

09.03.2023

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PSŽ ni posle 11 godina od dolaska bogatih vlasnika iz Katara neće osvojiti Ligu šampiona. Nakon poraza od Bajerna neizvestan ostanak Mbapea i Mesija.

RASPAD "SVETACA" POSLE KOŠMARA! PSŽ spiskao šest milijardi evra i opet pukao u LŠ

Foto: Tanjug

Dva nova šamara i ajte kući! Tako je Bajern u Minhenu i drugi put savladao PSŽ u osmini finala Lige šampiona (2:0) i samo surovo potvrdio pobedu iz prvog meča (1:0). Nemačka mašinerija je i osmom pobedom u osam mečeva ove sezone potvrdila da ima najveće ciljeve, dok su "sveci" još jednu godinu u Evropi završili ispod očekivanja, a daleko od glavnog decenijskog sna i osvajanja "ušatog pehara".

Foto: Tanjug

NEMOĆAN PROTIV BAJERNA Lionel Mesi

Otkako su katarski šeici juna 2011. kupili PSŽ, sve se radi da bi osvojili Ligu šampiona. Za 11 sezona nije se moglo više od finala u sezoni 2019/20, kada je u borbi za "klempavka" bio koban upravo Bajern. Za to vreme u "svece" je upumpano oko šest milijardi evra, kroz Park prinčeva su prolazila najveća imena fudbala od Dejvida Bekama preko Danija Alvesa, Zlatana Ibrahimovića i Đanluiđija Bufona do aktuelnog sastava, u kojem su dvojica najskuplje plaćenih igrača u istoriji Nejmar (222 miliona evra) i Kilijan Mbape (180 miliona), kao i, prema mnogim mišljenjima, najbolji fudbaler u istoriji Lionel Mesi.


Zbog toga ne čudi da su mnogi sada digli ruke od PSŽ. So na ranu je stavila španska Marka, na čijoj je naslovnoj strani dan posle eliminacije od Bajerna osvanuo Mbape uz naslov "Ako želiš da osvojiš Ligu šampiona, znaš šta ti je činiti". Mogućnost razlaza najavio je i sam Francuz.

- Mnogo smo razočarani. Bajern ima tim izgrađen da osvoji Ligu šampiona. Što se nas tiče, ovo je bio maksimum. Mene sada zanima samo tekuća sezona, a posle ćemo da pričamo o budućnosti - rekao je Mbape.

Foto: Tanjug/AP

RAZOČARAN Kilijan Mbape

Za njim bi lako mogao da krene i Lionel Mesi. Argentinac je to najavio ako ne prođu Bajern jer mu ističe ugovor. Nema sumnje da bi odlazak dva takva asa napravio tektonske potrese u Parizu i svetskom fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading