BAJERN I MILAN U ČETVRTFINALU LŠ: PSŽ pao na Alijanc areni, "roso-neri" ODOLELI u Londonu!

Autor:

Sport

08.03.2023

20:00 >> 23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački i italijanski gigant prošli dalje.

BAJERN I MILAN U ČETVRTFINALU LŠ: PSŽ pao na Alijanc areni, "roso-neri" ODOLELI u Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna slave gol Čupo-Motinga

Bajern Minhen je na Alijanc areni savladao PSŽ sa 2:0 (0:0), te je sa ukupnih 3:0 obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Pogotke za Bavarce postigli su Čupo-Moting u 61. i Gnabri u 89. minutu, a Parižani za 180 minuta igre nisu uspeli da zatresu mrežu rivala.

 

 

Totenhem i Milan su remizirali u Londonu bez golova, ali je italijanski velikan zahvaljujući trijumfu iz prvog meča (1:0) "overio vizu" za četvrtfinale.

"Spursi" su najbolju priliku da izbore produžetak propustili u nadoknadi vremena, kada je Menjan zaustavio udarac Kejna. Milanezi su igrali sa igračem više od 77. minuta kada je isključen Romero, a rezervista Origi je pogodio stativu, posle promašaja engleskog reprezentativca.

Tok utakmica mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Bajern Minhen - PSŽ 2:0 (0:0) /Čupo-Moting 61, Gnabri 89/

BAJERN MINHEN: Zomer - Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis - Kimih, Gorecka - Musijala, Miler, Koman - Čupo Moting

PARI SEN ŽERMEN: Donaruma - Markinjos, Ramos, Danilo - Hakimi, Ruiz, Verati, Vitinja, Mendeš - Mesi, Mbape

Totenhem - Milan 0:0 (0:0)

TOTENHEM: Forster - Romero, Lengle, Dejvis - Rojal, Skip, Hejbjerg, Perišić - Kuluševski, Kejn, Son

MILAN: Menjan - Kalulu, Tomori, Tšau - Mesijas, Tonali, Krunić, Ernandez - Dijaz, Leao - Žiru

Kraj - pobeda Bajerna, remi u Londonu!

90+3. minut - Menjan je fantastično odbranio šut Kejna, a onda je Origi pogodio stativu!

KRAJ MEČA NA ALIJANC ARENI - BAJERN SAVLADAO PSŽ SA 2:0!

89. minut - GOOOOOL!Gnabri je završio kontru domaćina, Bavarci su potvrdili plasman u četvrtfinale!

80. minut - Finiš utakmice u Minhenu, Bajern je na korak od prolaza dalje.

77. minut - Totenhem je ostao sa desetoricom pošto je isključen Romero zbog drugog žutog kartona.

 

 

66. minut - Brahim Dijaz nije uspeo da uputi udarac, ali se lopta odbila do Žirua, koji je pokušao iz mrtvog ugla, intervencija golmana engleskog predstavnika.

65. minut - Sjajna odbrana Zomera, Ramos je pokušao glavom, ali su gosti dobili samo još jedan korner.

 

 

61. minut - GOOOOL! Bajern je poveo preko Kamerunca, koji je iskoristio proigravanje Gorecke lako zatresavši mrežu PSŽ-a - 1:0!

52. minut - Pogodak Čupo-Motinga je poništen zbog ofsajda!

46. minut - Počeo je drugi deo igre u Bavarskoj, PSŽ juri gol za izjednačenje u ukupnom skoru.

Bez golova posle 45 minuta igre

45. minut - Prvo poluvreme na Alijanc areni okončano je rezultatom 0:0.

38. minut - Vitinja je imao veliku šansu, prvu za goste, i dalje Bajern ima rezultat koji ga vodi u četvrtfinale Lige šampiona.

 

 

31. minut - Musijala je "testirao" Donarumu koji je uspeo da spreči promenu rezultata, mreže još uvek miruju na "Alijanc areni".

 

 

18. minut - Igrači Milana su izveli odličnu kombinaciju iz slobodnog udarca. Akciju je okončao Mesijas udarcem koji je otišao pored leve stative Forsterovog gola.

11. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj Totenhema iz kontre, loptu je vukao Kuluševski, potom je vratio u sredinu, ali je udarac izblokiran, te je Menjan lako odbranio.

10. minut - Rovovska borba u Nemačkoj, sa zakašnjenjem je startovao i susret u Londonu, gde Totenhem juri gol zaostatka sa "San Sira".

2. minut - PSŽ je zapretio preko Mbapea, prve intervencija Zomera.

1. minut - Glavni sudija Danijele Orsato dao je znak za početak meča u Minhenu, uskoro će na teren i igrači Totenhema i Milana.

Počeo je duel na Alijanc areni

 

 

20:30 - Početak meča Totenhem - Milan pomeren je za deset minuta.

 

 

Bavarci su uspeli da trijumfuju u Parizu sa minimalnih 1:0, golom Komana, pa se nalaze u odličnoj poziciji pred revanš. Nemački velikan slovi za blagog favorita za prolaz dalje, ali PSŽ poseduje fenomenalan potencijal, posebno u napadu, te nas očekuje pravi spektakl na Alijanc areni.

Bavarci su nanizali dve bundesligaške pobede (Union Berlin i Štutgart), prethodno su poraženi od Borusije u Mehengladbahu (2:3), ali u dobroj atmosferi dočekuju najkvalitetniji tim Francuske. Sa druge strane, Parižani su spojili tri trijumfa u sklopu Lige 1, pa se nadaju podvigu u Minhenu.

Milan se, posle decenije pauze, na trijumfalan način vratio u nokaut fazu Lige šampiona. Rosoneri su savladali Totenhem rezultatom 1:0, pogotkom Brahima Dijaza na startu meča, a Ostrvljani nisu pružili upečatljiv utisak u grotlu "San Sira". Međutim, "spursi" će sigurno izgledati znatno bolje i opasnije po protivnički gol u Londonu, pred svojom publikom.

Totenhem je na poslednje dve utakmice doživeo neugodne poraze. Najpre ih je eliminisao Šefild junajted iz FA kupa (1:0), a onda je usledio neuspeh u Vulverheptonu, identičnim rezultatom. Izabranici trenera Stefana Piolija u subotu uveče su, takođe, doživeli "hladan tuš" u Firenci (1:2), a videćemo ko će izboriti prolaz u četvrtfinale u britanskoj prestonici.

Podsećanja radi, sinoć su plasman u narednu fazu elitnog takmičenja obezbedili Čelsi i Benfika, a tok večerašnjih susreta možete pratiti uživo na našem portalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading