NOVI FUDBALSKI POREDAK! Premijer liga je BIVŠA, novac NE MOŽE da postigne gol - velikani doživeli TOTALNI SUNOVRAT!

Autor:

Sport

23.02.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona doneli su nam neočekivane rezultate.

NOVI FUDBALSKI POREDAK! Premijer liga je BIVŠA, novac NE MOŽE da postigne gol - velikani doživeli TOTALNI SUNOVRAT!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija

Posle predugog čekanja Liga šampiona se vratila mečevima osmine finala, a rezultate na startu eliminacione faze teško da je neko mogao da predvidi.

Elitno evropsko takmičenje donelo je niz iznenađenja i totalni sunovrat nekoliko velikana među kojima su se istakli premijerligaši. Da krenemo redom...

Da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu još davno je govorio pokojni Milan Živadinović. Reči čuvenog Barda srpskog fudbala u praksi je uspela da dokaže četa Jirgena Klopa. Ne samo da su prokockali dva gola prednosti, igrači Liverpula su uspeli da dožive poniženje na Enfildu i izgube sa 2:5 od Reala. Bila je ovo repriza prošlogodišnjeg finala u kom je "kraljevski klub" potvrdio da ne planira da skine krunu tako lako.

Osim Liverpula, nisu se proslavili ni fudbaleri Čelsija. Najveće trošadžije u zimskom prelaznom roku (spiskali 330 miliona evra) poražene su od Borusije u Dortmundu (1:0), a, i pored toga što je ovaj rezultat veoma aktivan pred revanš u Londonu, može se reći da četa Grema Potera nije opravdala uložen novac. Čak 121 milion evra plaćeni Enco Fernandes se nije video, Mudrik je zamenjen u 71. minutu, pa se može reći da Čelsi nije pogodio sa pojačanjima.

Nastavak posrtanja premijerligaša vidi se u Totenhemu koji je izgubio od Milana (1:0) i Sitiju koji je jedini ostao neporažen kada se engleski timovi pogledaju, te je odigrao "velikih" 1:1 sa Lajpcigom. Naglašavamo i stavljamo pod navodnike "velikih" jer se zna šta Siti predstavlja u Engleskoj, a da se Lajpcig iz godine u godinu bori da uopšte igra Ligu šampiona.

Totenhem, koji sa klupe predvodi Antonio Konte, imao je ulogu favorita protiv Milana, ali su "roso-neri" održali čas fudbala Englezima, te "pevci" mogu da budu srećni što nisu očerupani i sa više od jednog gola razlike.

Pored premijerligaša, po starom je nastavio i Pari Sen Žermen. Džaba sva ulaganja i svi novci - Bajern je još jednom pokazao klasu, te je rutinski savladao Parižane sa 1:0 u gostima i obezbedio pristojnu zalihu pred revanš.

Napoli i Benfika su uspeli da iskoriste dobar žreb, te su pobedama na gostovanjima Ajntrahtu i Klub Brižu (oba meča završena 0:2) došli na korak od plasmana u narednu rundu.

Kada se sve ovo sabere i oduzme, zaključak je više nego jasan - u fudbalu se ove sezone pravi novi poredak, a novac u njemu igra bitnu, ali ne presudnu ulogu. To su dokazali timovi sa manjim budžetima na startu eliminacione faze Lige šampiona, a da li će to potvrditi i u revanšima ili će se favoriti izvući ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading