INTER BLIŽI ČETVRTFINALU LŠ: Lukaku SRUŠIO desetkovani Porto, Gvardiol ŠOKIRAO Siti! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

22.02.2023

20:06 >> 23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmicama Inter - Porto, odnosno Lajpcig - Mančester siti završeni su prvi dueli osmine finala Lige šampiona.

INTER BLIŽI ČETVRTFINALU LŠ: Lukaku SRUŠIO desetkovani Porto, Gvardiol ŠOKIRAO Siti! (VIDEO, FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Halanda i Gvardiola

Fudbaleri Intera uspeli su da nadigraju portugalskog predstavnika minimalnim rezultatom 1:0 (0:0), dok su Lajpcig i Mančester siti remizirali sa 1:1 (0:1).

"Nero-azuri" su u 86. minutu iskoristili prednost igrača više preko Lukakua, a prethodno je srpski sudija Srđan Jovanović isključio Otavija zbog drugog žutog kartona. Porto je imao sijaset prilika, prednjačio je sa promašajima Taremi, a Onana je u 27. minutu sjajno odbranio pokušaj srpskog veziste Marka Grujića, koji je na terenu proveo ceo meč.

Lajpcig je, sa druge strane, uspeo da izbegne poraz pogotkom Gvardiola nakon kornera u 70. minutu susreta. Marez je prethodno u 27. iskoristio sjajno proigravanje Griliša, a Bundesligaš je odličnom igrom u drugom poluvremenu nagovestio da može da parira favorizovanim "građanima".

Odluka o prolasku u četvrtfinale pašće u revanšima, koji će biti odigrani kroz tri nedelje.

Tok mečeva mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Inter - Porto 1:0 (0:0) /Lukaku 86/

Lajpcig - Mančester siti 1:1 (0:1) /Gvardiol 70 - Marez 27/

Kraj utakmica - pobeda Intera, remi u Lajpcigu!

90+3. minut - Igrači Mančester sitija su tražili penal zbog igranja rukom, ali ništa od toga.

86. minut - GOOOOOL! Lukaku je doveo Inter u vođstvo - 1:0! "Nero-azuri" su iskoristili prednost čoveka više, Belgijanac je najpre glavom pogodio stativu, ali mu se lopta odbila na levu nogu, te je uspeo da je "zakuca" u mrežu.

 

 

84. minut - Barela je ponovo oprobao svoju "desnicu" da distance, pored gola.

78. minut - Porto je ostao sa desetroicom igrača na terenu. Srđan Jovanović je pokazao drugi žuti karton Otaviju.

74. minut - Novi promašaj Taremija, izgradio je sebi poziciju, ali opet bez prave završnice pred golom Intera.

73. minut - Gundogan je mogao ekspresno da vrati rezultatski plus u korist gostiju, ali je golman Lajpciga maestralni intervenisao.

70. minut - GOOOOL! Lajpcig je došao do izjednačenja preko Gvardiola - 1:1! Reprezentativac Hrvatske je sjajno skočio posle kornera, Ederson je takođe loše procenio loptu, pa "građanima" nije bilo spasa.

 

 

68. minut - Haland je pobegao Gvardiolu, ali je otišao previše iskosa, pa je poslao loptu pored gola.

67. minut - Inter i Porto sve oprezniji, pojačava se ofanziva Lajpciga.

 

 

63. minut - Napadač nemačkog predstavnika Andre Silva izveo je sjajan solo-prodor, ali je u završnici bio sebičan. Njegov pokušaj iz mrtvog ugla ukrotio je brazilski golman, mada je mogao da uposli nekog od saigrača. 

55. minut - Još jedna dobra intervencija Onane, koji je zaustavio šut Taremija, bez golova na "Meaci". Ujedno je rezervista Lajpciga imao novi pokušaj da ugrozi Edersona, ponovo bez promene rezultata.

53. minut - Najveća pretnja Lajpciga koji je bio blizu izjednačenja, ali je Henriksov udarac glavom završio preko gola.

52. minut - Barela je propustio priliku da Inter dovede u vođstvo, šutirao je iz kaznenog prostora, ali pored leve stative.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Start Marka Grujića na "Meaci"

50. minut - Odbrana Bundesligaša izblokirala je pokušaj Mareza.

46. minut - Počela su druga poluvremena u Milanu i Lajpcigu.

Kraj prvih 45 minuta, Siti vodi, "nula" u Milanu!

 

 

45+2. minut - Sjajna šansa za Bastonija, udarac glavom i još jedna odbrana Koste.

37. minut - Stopostotna prilika za portugalskog predtsvnika otišla je u napovrat! Taremi je petom ostavio loptu za Grujića, ali je reprezentativac Srbije šutirao pravo u Onanu, na odbijenu loptu je natrčao Galeno, ali ju je užasno zahvatio pred golom domaćina!

36. minut - Engleski sastav je bio blizu prednosti od 2:0, ali je Griliš prebacio gol nakon što ga je odlično proigrao Bernardo Silva.

30. minut - Rodri je uprskao šansu da na isteku pola časa igre duplira vođstvo aktuelnog prvaka Engleske. Griliš se požalio na povredu, ali će ipak nastaviti utakmicu.

27. minut - GOOOOOL! Siti je poveo protiv Lajpciga preko Mareza - 0:1! Bivši as Lestera sjajno je prihvatio dodavanje Griliša, a onda je preciznim udarcem sproveo loptu u gol Lajpciga.

 

 

 

 

26. minut - Grujić je pokušao spoljnim delom kopačke, ali je prejako zahvatio loptu koja je završila iznad prečke gola koji čuva Onana.

19. minut - Ofanzivu "građana" prokušao je da kruniše Rodri, ali je njegov šut završio daleko preko prečke.

 

 

18. minut - Novi pokušaj italijanskog velikana, ovoga puta preko Čalhanoglua, ali je golman Porta Kosta izbacio loptu u korner. 

13. minut - Veliku šansu propustio je Lautaro! Fenomenalan centaršut uputio je Dimarko sa levog boka, Argentinac je zahvatio loptu glavom na drugoj stativi, ali je lopta otišla van okvira gola!

7. minut - Još uvek traje početno ispitivanje snaga, Inter i Mančester siti, očekivano, kontrolišu posed lopte, ali za sada nismo videli prave prilike.

1. minut - Srđan Jovanović dao je znak za početak duela na "Meaci", startovao je susret i na Red Bul areni.

Počele su utakmice!

Inter na domaćem terenu slovi za favorita protiv portugalskog predstavnika koji je takmičenje u grupi B okončao kao prvoplasiran, ispred Klub Briža, Bajera i Atletiko Madrida. "Nero-azuri" su bili drugi u konkurenciji Bajern Minhena, Barselone i Viktorije Plzen, a duel koji se igra u Milanu nosi dodatnu draž za ljubitelje fudbala u našoj zemlji jer je UEFA odredila najboljeg srpskog arbitra Srđana Jovanovića kao glavnog sudiju.

Trener Intera Simone Inzagi odlučio je da na klupi ostavi belgijskog špica Romelua Lukaku, kao i holandskog beka Damfrisa, a napadački tandem čine Džeko i Martinez. Sa druge strane će od prvog minuta nastupiti reprezentativac Srbije Marko Grujić.

 

 

Lajpcig i Mančester siti u različitom raspoloženju dočekuju prvi susret osmine finala elitnog takmičenja. Bundesligaš je napravio trijumfalnu uvertiru, pobedom u gostima nad Volfsburgom (3:0), dok su "građani" neočekivano kiksnuli na "Siti Graundu" protiv Notingem Foresta (1:1).

Zanimlljivo je podsetiti da su nemački i engleski sastav odmerili snage u okviru grupne faze prošlosezonskog izdanja Lige šampiona, a u oba navrata trijumfovao je domaćin. Na Red Bul areni bilo je 2:1, dok su izabranici menadžera Pepa Gvardiole bili ubedljivi na Ostrvu - 6:3.

 

 

Navalu Sitija predvodiće naravno prvi strelac ekipe Erling Haland, a iza njega dejstvovaće trio Griliš/Marez/Silva. Njih će pokušati da zaustavi defanziva Lajpciga na čelu sa "hitom" minulog Mundijala u Kataru, hrvatskim štoperom Joškom Gvardiolom.

 

 

Jučerašnji program obeležio je debakl Liverpula na "Enfildu" od Real Madrida (2:5), kao i nastavak sezone iz bajke Napolija koji sa dva gola viška čeka revanš sa Ajntrahtom kroz tri nedelje.

Tok duela iz Italije i Nemačke možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading