VEČE ZA PAMĆENJE: Real posle preokreta DEMOLIRAO Liverpul, Napoli rutinski slavio u Frankfurtu! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.02.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrane su još dve utakmice osmine finala Lige šampiona.

VEČE ZA PAMĆENJE: Real posle preokreta DEMOLIRAO Liverpul, Napoli rutinski slavio u Frankfurtu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Reala proslavljaju gol Benzeme

Fudbaleri Reala i Napolija zabeležili su pobede u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona, pošto su slavili u gostima protiv svojih rivala.

Jedna od utakmica o kojoj će se pričati godinama je odigrana na Enfildu, gde je Liverpul vodio sa 2:0 posle samo 14 minuta igre, ali je na kraju Real slavio sa velikih 5:2 (2:2).

Sve je počelo u 4. minutu, kada je Nunjez postigao prelep pogodak petom, posle dodavanja Salaha, a Egipćanin je već u 14. minutu duplirao prednost domaćih, nakon katastrofalne greške Tiba Kurtoe.

Ipak, Real se brzo vratio u igru, pošto je Vinisijus prelepim udarcem u 21. minutu meča smanjio prednost rivala, a isti igrač je bio strelac i izjednačujućeg pogotka, nakon bizarne greške Alisona. Brazilac je dobio povratnu loptu, hteo je da je ispuca, ali je tom prilikom pogodio Vinisijusa, a lopta je završila u mreži.

Nastavak je vrlo brzo doneo novi pogodak, pošto je Militao već u 47. minutu pogodio posle centaršuta Modrića. To je bio i kraj za Liverpul, koji do kraja meča nije postojao. Benzema je pogodio u 58. minutu, posle odbitka, a deset minuta kasnije je posle sjajne kontre postavio konačnih 5:2.

Liverpul nije uspeo da pripreti rivalu do kraja meča, pa Real nosi na revanš ogromnu prednost.

Manje uzbuđenja je viđeno u drugom meču, gde je Napoli u gostima pobedio Ajntraht sa 2:0 (1:0).

Napolitanci su propustili veliku šansu u 36. minutu da dođu do prednosti, nakon što je Kevin Trap odbranio penal Kviči Kvarackeliji, ali je samo četiri minuta kasnije gost stigao do prednosti. Posle sjajne akcije Lozano je centrirao, a Osimen natrčao na loptu i doveo svoj tim u prednost.

Šansu domaćina da može do poravnanja je znatno smanjio Rendal Kolo Muani, koji je u 58. minutu dobio direktan crveni karton, a sve je bilo jasno u 65. minutu, kada je Di Lorenco povisio na 2:0, posle sjajne asistencije Kvarackelije. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Na ovaj način su obe gostujuće ekipe došle do velike prednosti, koju će pokušati da sačuvaju u revanšima, koji su na programu 15. marta.

Liverpul - Real Madrid 2:5 (2:2)  /Nunjez 4, Salah 14 - Vinisijus 21, 36 Militao 48, Benzema 58, 68/

Ajntraht Frankfurt  - Napoli 0:2 (0:1)  /Osimen 40, Di Lorenco 65/

TOK MEČEVA:

Kraj mečeva! Real je savladao Liverpul sa 5:2, dok je Napoli sa 2:0 bio bolji od Ajntrahta!

85. minut - Izašao je sa terena Stefan Bajčetić, umesto njega je u igru ušao Harvi Eliot. Real rutinski čuva prednost.

68. minut - GOOOOOL! Real ima neverovatnih 5:2, ponovo je pogodio Benzema! Pukla je kontra Madriđana, Vinisijus je uposlio Benzemu, a ovaj lažnjakom izbacio celu odbranu domaćina i pogodio za ogromnih 5:2.

65. minut - GOOOOOL! Napoli vodi 2:0, strelac je Di Lorenco! Sjajna akcija Napolitanaca, Angisa je uposlio Kvarackeliju, ovaj petom ostavio za Di Lorenca, a desni bek odlilnim udarcem matira Trapa, pa je Napoli stigao do velike prednosti.

58. minut - Crveni karton za Frankfurt! Nepromišljen potez Kolo Muanija, pa je direktno isključen.

56. minut - GOOOOOL! Real vodi sa nestvarnih 4:2, pogodio je i Benzema! Francuz je šutirao u kaznenom prostoru, lopta je pogodila Džoa Gomeza i prevarila Alisona, pa je na kraju završila u mreži.

53. minut - Tražili su fudbaleri i navijači Liverpula penal nakon kontakta Karvahala i Nunjeza, ali je Ištvan Kovač samo odmahnuo rukom.

48. minut - GOOOOOL! Šok u Engleskoj, Real vodi sa 3:2, Eder Militao je strelac. Sjajan centaršut Modrića, Militao je nebranjen natrčao i rutinski savladao Alisona, pa Madriđani stižu do poptunog preokreta.

Startovao je drugi deo igre i u Madridu! Nije bilo izmena na poluvremenu ni na jednoj utakmici. 

Počelo je drugo poluvreme u Frankfurtu!

Poluvreme i na Enfildu, videli smo četiri pogotka, Liverpul je vodio sa 2:0, ali se Real vratio golovima Vinisijusa.

46. minut - Sjajna prilika za Madriđane, ali je Robertson u poslednjem trenutku reagovao ispred Rodriga.

Poluvreme u Nemačkoj, Napoli vodi sa 1:0 golom Osimena.

41. minut - Samo minut kasnije je Osimen postigao još jedan pogodak, ali je on ovaj put poništen zbog ofsajda. Frankfurt se raspao u samo dva minuta.

40. minut - GOOOOOL! Napoli vodi u Frankfurtu, Osimen je strelac! Lozano je sjajno centrirao, a Nigerijac natrčao na loptu i pogodio u praznu mrežu, čime je doveo Italijane u prednost.

37. minut - GOOOOOL! Real stiže do izjednačenja, novi pogodak Vinisijusa Žuniora! Nestvarna greška Alisona, koji se odužio svom kolegi sa druge strane. Dobio je povratnu loptu, kojom je napucao Vinisijusa, a lopta preko Alisona ulazi u gol.

35. minut - Napoli je promašio penal! Osimen je iznudio jedanaesterac, Kvarackelija je preuzeo odgovornost, ali je Kevin Trap vrhunskom intervencijom sprečio goste da stignu do prednosti.

31. minut - Nova šansa za Vinisijusa, koji umalo da postigne identičan pogodak kao u 21. minutu. Ipak, sjajno je odbranio Alison.

27. minut - Povreda Danijela Alabe, koji neće moći da nastavi meč. Umesto njega je u igru ušao Naćo Fernandez.

25. minut - Haos ispred gola Kurtoe, nekoliko šuteva na gol fudbalera Liverpula, koji su pokušali "na silu" da uguraju loptu u mrežu, ali je Real uspeo da se odbrani u ovoj situaciji.

21. minut - GOOOOL! Real smanjuje na 2:1, strelac je Vinisijus! Sjajan potez Brazilca, koji je primio loptu na ivici kaznenog prostora, a zatim vrhunskim udarcem u malu mrežu matirao Alisona.

14. minut - GOOOOL! Liverpul vodi 2:0, strelac je Mo Salah! Nestvarna greška Tiba Kurtoe, junaka prošlogodišnjeg finala, koji nije ispucao loptu na vreme, a zatim je pao, pa je Salah rutinski ubacio loptu u mrežu. Sjajan start za domaćina.

12. minut - Velika šansa za Liverpul. Rodrigo je šutirao za Real, a onda je iz kontre zapretio domaćin. Sjajan solo prodor Egipćanina, ali njegov udarac završava malo pored gola.

4. minut - GOOOOL! Majstorija Darvina Nunjeza, Liverpul vodi 1:0! Salah je centrirao sa desne strane, a Urugvajac je petom savladao Kurtou i doveo "redse" do prednosti.

1. minut - Krenule su utakmice u Liverpulu, odnosno Frankfurtu. Prvi su sa centra krenuli igrači Ajntrahta i Reala.

Počele su večerašnje utakmice!

20:10 - Poznati su sastavi timova:

Liverpul: Alison - Robertson, Van Dajk, Gomez, Aleksandar-Arnold - Bajčetić, Fabinjo, Henderson - Gakpo, Salah, Nunjez

Real Madrid: Kurtoa - Alaba, Ridiger, Militao, Karvahal - Valverde, Kamavinga, Modrić - Rodrigo, Vinisijus, Benzema

Ajntraht Frankfurt: Trap - Maks, N'Dika, Jakić, Tuta, Buta - So, Kamada - Gece, Lindstrom, Kolo Muani

Napoli: Meret - Olivera, Kim, Ramani, Di Lorenco - Zielinski, Lobotka, Angisa - Kvaračkelija, Lozano, Osimen

UVOD

Borba za plasman u četvrtfinale Lige šampiona se večeras nastavlja, a u večerašnjim mečevima osmine finala će se sastati Liverpul i Real Madrid, odnosno Ajntraht i Napoli.

Svakako, jedan od dva derbija runde će odigrati ekipe Liverpula i madridskog Reala, koji će večeras od 21 čas odigrati prvi meč u Engleskoj, u reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona.

Liverpul je uhvatio ritam u poslednje vreme, a ekipa Jirgena Klopa je za vikend ostvarila veliku pobedu protiv ekipe Njukasla, kojom se vratila u borbu za Top 4, što donosi direktan plasman u elitno takmičenje naredne sezone.

Sa druge strane, Real je uspeo da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo, ali su u ligi izgubili korak za Barselonom, pa deluje da će pokušati da igranjem u Ligi šampiona spasu sezonu.

Prošle godine su se ove dve ekipe sastale u finalu, a Madriđani su golom Vinisijusa slavili sa 1:0.

U drugoj utakmici večeri u Frankfurtu se sastaju Ajntraht i Napoli.

Nemci su napravili sjajan uspeh plasmanom u osminu finala, a pokušaće večeras da stignu do senzacijie protiv jedne od najboljih ekipa u ovoj sezoni  u Evropi. Tim sa juga Italije je dominantan u Seriji A, ali će svakako pokušati i da po prvi put u istoriji osvoje elitno takmičenje.

Oba duela počinju u 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading