ZIMSKI SAN ELITNIH NAPADAČA! Liga šampiona se vratila - jedan podatak je PORAŽAVAJUĆ!

Autor:

Sport

16.02.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači ovo definitivno nisu mogli da očekuju.

ZIMSKI SAN ELITNIH NAPADAČA! Liga šampiona se vratila - jedan podatak je PORAŽAVAJUĆ!

Foto: Tanjug/AP

Hakim Ziješ protiv Dortmunda

Dugo je trajala pauza u Ligi šampiona. Možda čak i predugo!

Poslednji meč grupne faze završen je drugog novembra prošle, a osmina finala počela je 14. februara ove godine. Razlog je, naravno, Svetsko prvenstvo koje se se krajem 2022. odigralo u Kataru, a na kom je Argentina uspela da se popne na krov planete.

Mundijal jeste bio razlog odlaganja, a posledice su, sva je prilika, katastrofalne, bar kada je klupski fudbal u pitanju. Napadači elitnih evropskih klubova kao da su utonuli u zimski san posle Svetskog prvenstva, pa je tako na prve četiri utakmice osmine finala Lige šampiona viđeno tek pet pogodaka!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kingsli Koman slavi pogodak protiv PSŽ-a

 

Posebno je poražavajuć podatak da ni na jednom od ta četiri meča oba tima nisu uspela da postignu bar po jedan pogodak. Sve je počelo pobedom Milana protiv Totenhema (1:0) i slavljem Bajerna u Parizu protiv PSŽ-a (0:1), a nastavilo se trijumfom Borusije u Dortmundu nad Čelsijem (1:0) i slavljem Benfike na gostovanju Klub Brižu (0:2).

Tek jedan gol viđen je u prvim poluvremenima i postigao ga je Brahim Dijaz, fudbaler Milana, u sedmom minutu meča protiv Totenhema.

Kingsli Koman je pobedu Bajernu u Parizu doneo u 53. minutu meča, Karim Adejemi je u 63. minutu dao jedini gol za Dortmund protiv Čelsija, dok su pogotke za Benfiku postigli Žoao Mario iz penala u 51. i David Neres u 88. minutu.

Da li će se ovaj post nastaviti i narednim mečevima osmine finala ostaje da se vidi. U sledeći utorak na teren će Ajtraht i Napoli, odnosno Liverpul i Real, dok će u sredu igrati Inter i Porto, kao i Lajpcig i Mančester siti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading