DUELI PSŽ-BAJERN I MILAN-TOTENHEM U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA: "Sveci" na mukama, mali od skandala i moćni Bavarci

Autor: R. V. B.

Sport

14.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbal u Evropi vraća se posle najduže pauze!

DUELI PSŽ-BAJERN I MILAN-TOTENHEM U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA: "Sveci" na mukama, mali  od skandala i moćni Bavarci

Foto: Profimedia

Nejmar i Džošua Kimih u duelu

Grupna faza UEFA Lige šampiona završena je još 2. novembra, nikad ranije, zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a na teren se posle 104 dana prvi vraćaju fudbaleri PSŽ. "Sveci" će prvog dana osmine finala dočekati slavni Bajern (21.00, Arena sport premijum 1), u nameri da odu bar korak dalje nego prošle godine, kad ih je u osmini finala izbacio budući i aktuelni šampion Real.

Francuskom drim-timu to nije krajnji cilj, već da konačno podigne "ušati pehar". A on im je za dlaku izmakao pre tri sezone, kada ih je u finalu savladao baš Bajern (1:0), i to golom Francuza Komana. Bavarci su tada osvojili šestu titulu prvaka Evrope. Ovogodišnja dominantna igra sa svih šest pobeda u grupi protiv Intera, Barselone i Plzena su nagoveštaj da se PSŽ ne piše dobro. S druge strane, "sveci" bi trebalo da u nokaut fazu uđu motivisani i kompletni jer su Mesi, Mbape i Verati trenirali u nedelju i trebalo bi da budu spremni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serž Gnabri i Kilijan Mbape

Međutim, oba velikana imaju drugih problema, i to u svlačionici, koju potresaju skandali. Nejmar se navodno potukao sa sportskim direktorom kluba Luisom Kamposom. Između njih je puklo posle niza loših rezultata, ispadanja od Marselja u Kupu Francuske, a onda i poraza od Monaka u Ligi 1. Šta bi se desilo ako bi Bajern večeras odneo pobedu s Parka prinčeva, ne može se ni pretpostaviti. S druge strane, Bajern drma skandal oko Manuela Nojera i gej-afere s hrvatskim trenerom Tonijem Tapalovićem. Njega je otkaz čoveku koji mu je više od prijatelja potresao više od neuspeha "pancera" na Mundijalu i povrede na skijanju, zbog koje je na dužoj pauzi.

Kada je u pitanju drugi meč večeri, Milan će ugostiti Totenhem (21.00, Arena sport premijum 2). Sedam pehara Lige šampiona je za poštovanje, ali su "sparsi" već izbacili roso-nere u osmini finala pre 12 sezona. Pritom tim iz Londona ima pravi penicilin za Milan jer ih sada vodi Antonio Konte, čovek koji je timu iz Grada mode naneo deset poraza na 14 mečeva, uz tri remija i samo jedan poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading