"PUTIN SE NE PRIPREMA ZA MIR"! Jens Stoltenberg kaže da je u Ukrajini počela NOVA RUSKA OFANZIVA!

Autor:

Svet

13.02.2023

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tamo gde Rusiji manjka kvaliteta ona pokušava da nadomesti kvantitetom, kaže Stoltenberg.

"PUTIN SE NE PRIPREMA ZA MIR"! Jens Stoltenberg kaže da je u Ukrajini počela NOVA RUSKA OFANZIVA!

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas da je nova ruska ofanziva u Ukrajini već počela, javljaju svetski mediji.

- Realnost je da mi već vidimo početak toga - rekao je Stoltenberg novinarima a prenosi britanski Gardijan.

Rojters prenosi Stoltenbergove reči da NATO "ne vidi znak" da se predsednik Rusije Vladimir Putin priprema za mir, već da "i on i Rusija i dalje žele kontrolu nad Ukrajinom".

Putin, prema njegovim rečima, šalje "hiljade i hiljade dodatnih vojnika" koje trpe "veome velike žrtve" i "velike gubitke", ali to vrši pritisak na Ukrajinu.

- Tamo gde Rusiji manjka kvaliteta ona pokušava da nadomesti kvantitetom - rekao je Stoltenberg, dodavši da to samo pokazuje koliko je hitna potreba Ukrajine za dodatnim oružjem sa Zapada.

Što brže Kijev dobije oružje, municiju, rezervne delove i gorivo, više će života moći da bude spašeno, rekao je generalni sekretar NATO a prenosi Gardijan.

Rasprostranjen je stav da Rusija planira novu veliku ofanzivu u Ukrajini, a ta zemlja kaže da su joj potrebni borbeni avioni i projektili dugog dometa kako bi odbila napad i povratila okupirane teritorije.

Dana 24. februara 2022. godine - pre samo malo manje od godinu dana - Rusija je krenula u invaziju Ukrajine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading