BORUSIJA I BENFIKA BLIŽI OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA: Adejemi RASTUŽIO Čelsi, lisabonski "orlovi" SILNI u Belgiji! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.02.2023

20:16 >> 23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci i Portugalci stekli prednost pred revanš susrete nokaut faze elitnog takmičenja.

BORUSIJA I BENFIKA BLIŽI OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA: Adejemi RASTUŽIO Čelsi, lisabonski "orlovi" SILNI u Belgiji! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Fudbaleri Benfike i Borusije ostvarili su pobede u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona pred revanše koji su zakazani za tri nedelje.

Benfika je rutinski nadigrala Klub Briž (2:0) golovima Žoaa Marija i Nereša u drugom poluvremenu, dok je minimalan trijumf "milionerima" doneo Adejemi pogotkom u 63. minutu meča.

Upravo je trk nekadašnjeg ofanzivca Salcburga obeležio večerašnje utakmice, a on je sa loptom pretrčao gotovo ceo teren, zaobišao je Kepu i doneo prednost domaćinu.

Enleski sastav je propustio sijaset dobrih šansi, a odluka o četvrtfinalisti ipak će pasti na "Stamford Bridžu".

Tok utakmica mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Klub Briž - Benfika 0:2 (0:0)

Strelci: Žoao Mario p.51, Nereš 88

Klub Briž: Minjole, Klinton Mata, Hendri, Mehele, Meijer, Odol, Oniedika, Bušanan, Vanaken, Sovah, Lang

Benfika: Vlahodimos, Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo, Florentino, Čikinjo, Žoao mario, Rafa Silva, Aursnes, Gonkalvo Ramos.

Borusija - Čelsi 1:0 (0:0)

Strelac: Adejemi 63.

Borusija Dortmund: Kobel, Volf, Šule, Šloterbek, Gerero, Emre Čan, Belingem, Adejemi, Ezkan, Brant, Ale.

Čelsi: Arizabalaga, Džejms, Kulibali, Tijago Silva, Čilvel, Fernandez, Loftus - Čik, Žoao Feliks, Mudrik, Zijeh, Haverc.

Kraj duela - pobede Borusije i Benfike!

90. minut - Počinje nadoknada vremena.

88. minut - GOOOOL! Nereš je u finišu duplirao vođstvo Benfike, koja se sada nalazi na korak do plasmana u četvrtfinale LŠ!

83. minut - "Milioneri" odolevaju "plavcima", Benfika Brižu...

77. minut - Džan je izbacio loptu sa gol linije posle pokušaja Kulibalija, pa je Čelsi propustio sjajnu šansu za izjednačenje.

71. minut - Bez promene rezultata, Borusija i Benfika čuvaju "minimalac".

 

63. minut - GOOOOL! Adejemi je doneo prednost Borusiji! Bivši ofanzivac Salcburga je sa loptom istrčao praktično od svog kaznenog prostora, zaobišao je i Kepu i zatresao mrežu - 1:0!

 

 

55. minut - Džejms je dobro izveo slobodan udarac, ali je Kobel sjajno intervenisao.

51. minut - GOOOOOL! Žoao Mario je realizovao penal, koji je skrivio Hendri, Benfika je povela u Belgiji - 0:1!

 

 

47. minut - As lisabonskih "orlova" Ramos je šutirao tik pored stative!

46. minut - Počela su druga poluvremena, čekaju se golovi.

Kraj prvih poluvremena, bez golova u Dortmundu i Brižu!

 

 

45. minut - Denis Odoi je doveo Klub Briž u vođstvo, ali je pogodak Belgijanaca poništen.

38. minut - Žoao Feliks je pogodio prečku!

34. minut - Seriju prilika je propustio portugalski predstavnik u Brižu, dve je promašio Rafa Silva, jednu Ramos, još uvek je 0:0.

 

 

27. minut - Ale je pogodio spoljni deo mreže, pa je najbolja prilika za "milionere" propala.

16. minut - Gol Čelsija koji je postigao Tijago Silva poništen je zbog igranja rukom, a Brazilac je tom prilikom zaradio i žuti karton!

15. minut - Mreže još uvek miruju, bez promene rezultata, naročito miran početak duela na popularnom "Vestfalenu".

 

 

5. minut - Golman Benfike Vlahodimos zaustavio je pokušaj Bjukenena, te je prva stopostotna šansa za Klub Briž otišla u nepovrat.

1. minut - Počela su dva meča osmine finala Lige šampiona.

Počele su utakmice!

Pred početak mečeva održan je minut žutanja u čast preminulih usled razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Klub Briž i Benfika predstavljaju izuzetno prijatna iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona. Belgijanci su uspeli da "izađu" iz grupe ispred Bajera i Atletiko Madrida, dok je Benfika takmičenje u grupnoj fazi okončala kao prvoplasirana, a iza su ostali PSŽ i Juventus.

Portugalski predstavnik slovi za favorita za prolaz u četvrtfinale elitnog takmičenja, a velika uzbuđenja očekuju se u Dortmundu, gde se igra derbi večeri.

Čelsi će pokušati da izbori povoljan rezultat pred revanš u Londonu, koji će biti odigran za tri nedelje, a golove će prvenstveno očekivati od kvarteta Zijeh/Feliks, Mudrik, Haverc. "Milioneri" su napravili trijumfalnu uvertiru za prvi susret osmine finala, savladavši Verder u Bremenu sa 2:0, dok su "plavci" remizirali sa Vest Hemom u sklopu Premijer lige - 1:1.

Podsetimo da su prve dve utakmice nokaut faze elitnog takmičenja odigrane u utorak, a minimalne pobede zabeležili su Milan i minhenski Bajern.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading