NOVO FUDBALSKO ČUDO! Mesi i Ramos POGAĐALI u Ligi šampiona pre njegovog ROĐENJA, on ušao u ISTORIJU uz svoje idole!

Autor:

Sport

15.02.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na meču Pari Sen Žermena i Bajerna videli smo jednu jako zanimljivu situaciju.

NOVO FUDBALSKO ČUDO! Mesi i Ramos POGAĐALI u Ligi šampiona pre njegovog ROĐENJA, on ušao u ISTORIJU uz svoje idole!

Foto: Tanjug/AP

Voren Zair Emeri na meču PSŽ - Bajern

Fudbaleri Bajerna uspeli su da savladaju Pari Sen Žermen u gostima u prvom meču osmine finala Lige šampiona (0:1).

Strelac jedinog gola bio je Kingsli Koman, a osim njega ovu utakmicu obeležio je i jedan fudbaler Pari Sen Žermena.

Mladi Voren Zair Emeri je sa 16 godina i 343 dana počeo meč protiv Bajerna u startnih 11 i tako postao najmlađi igrač koji je od prvog minuta bio na terenu u nokaut fazi Lige šampiona.

 

 

On je već ispisao nekoliko stranica istorije kada je Pari Sen Žermen u pitanju, pa je tako 6. avgusta prošle godine debitovao za klub u prvenstvu Francuske, a potom je odigrao i svoj prvi meč u Ligi šampiona, u pobedi "svetaca" od 7:2 protiv Makabi Haife, takođe kao najmlađi debitant.

Početkom januara ove godine Zair Emeri je zabeležio i prvi start u Kupu Francuske protiv Šaterua (3:1), te tako postao i najmlađi starter u istoriji kluba u tom takmičenju.

Samo osam dana kasnije postao je i najmlađi starter kluba kada je reč o mečevima u okviru Lige 1 kada je dobio priliku protiv Rena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Voren Zair Emeri protiv Bajerna

 

Nedugo zatim, 8. februara, postigao je i svoj prvi gol u seniorskoj karijeri za PSŽ u pobedi protiv Monpeljea 3:1 i sa samo 16 godina i 330 dana postao je najmlađi strelac u istoriji velikana iz Pariza.

Da sve bude još zanimljvije - Zair Emeri rođen je osmog marta 2006. godine, a njegovi saigrači iz Pari Sen Žermena, Lionel Mesi i Serhio Ramos, uveliko su igrali Ligu šampiona pre njegovog dolaska na svet. Mesi je debitovao u Ligi šampiona sedmog decembra 2004. godine protiv Šahtjora, a prvi gol u ovom takmičenju postigao  je drugog novembra 2005. protiv Panatinaikosa.

Ramos je u elitnom evropskom takmičenju debitovao 13. septembra 2005. u porazu Reala od Liona (0:3), a prvi gol je dao šestog decembra iste godine, u još jednom porazu, ali od Olimpijakosa (1:2). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading