Orlovi preleteli Skandinaviju: Nakon pola veka savladali smo Šveđane na njihovom terenu!

Autor:

Sport

09.06.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru 3. kola druge divizije UEFA Lige nacija na "Frends Areni" u Stokholmu sastale su se reprezentacije Švedske i Srbije. U meču koji u mnogome može da odredi pobednika naše grupe, izabranici selektora Dragana Stojkovića savladali su Švedsku golom Luke Jovića u poslednjim trenucima prvog dela igre.

Orlovi preleteli Skandinaviju: Nakon pola veka savladali smo Šveđane na njihovom terenu!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković-Savić protiv Švedske

Švedska - Srbija

0:1 (0:1)

(L. Jović 45+3`)

 

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

90+1: Lako je domaćin mogao da poravna rezultat, ali je na sreću udarac Gudmunsona glavom otišao preko gola Marka Dmitrovića.

Tri minuta nadoknade vremena u drugom poluvremenu.

89. min: Žuti karton za Uroša Račića zbog oštrog starta.

86. min: Nova izmena u švedskom nacionalnom timu. Iz igre izlazi Elanga, a na teren ulazi Viktor Jokeres.

85. min: Ponovo Tadić servira loptu svojim saigračima, ali Radonjićev udarac završava u naručju golmana.

82. min: Nova sjajna akcija srpskih fudbalera. Centaršut Filipa Kostića, ali je Sergejev udarac izblokiran.

81. min: Fantastična akcija srpske reprezentacije. Odlično je Radonjić uočio Kostića, uputio mu pravovremeni pas, ali je udarac Filipa Kostića golman Šveđana bez većih problema ukrotio.

77. min: Izmene i u reprezentaciji Srbije. Luku Jovića menja Saša Lukić, dok Stefan Mitrović menja Strahinju Pavlovića.

76. min: Dvostruka izmena u domaćoj selekciji. Forsberg ulazi u igru umesto Olsena, a Klajsona menja Gudmunson.

74. min: Imali smo sreće. Avgustinson je šutirao sa 13,14 metara, ali i ovoga puta lopta odlazi izmad gola Marka Dmitrovića.

72. min: Sjajna akcija Filipa Kostića po levom krilu. Usledio je centaršut po zemlji, ali je udarac Luke Jovića završio iznad prečke. Mogla je sada Srbija da duplira prednost.

70. min: Nova izmena u reprezentaciji Srbije. Umesto Filipa Đuričića u igru ulazi Uroš Račić.

69. min: Odlična priika za domaćina. Ušao je Kajutse u šesnaesterac naše reprezentacije, ali je njegov udarac zaustavio Dmitrović.

65. min: Gužva pred golom Marka Dmitrovića, ali od svega samo korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po naš gol.

64. min: Traže Šveđani jedanaesterac, ali je sudija nakon pada Elange samo odmahnuo rukom.

63. min: Izmene u reprezentaciji Srbije. Alksa Terzić i Darko Lazović napuštaju igru, a na teren će Nemanja Radonjić i Filip Kostić

Foto: Tanjug/AP

Švedska - Srbija (UEFA Liga nacija)

 

61. min: Sjajna prilika za Švedsku. Udarac iz slobodnog udarca, lopta pogođa živi zid, usledio je novi udarac, ali lopta odlazi visoko iznad prečke.

60. min: Žuti karton za Strahinju Pavlovića. Startovao je u poslednjem trenutku na ivici kaznenog prostora. Start je bio sa leđa, pa se može reći da je srpski reprezentativac i dobro prošao.

56. min: Pokušao je Elanga da centrira sa pozicije desnog krila, ali je Marko Dmitrović na mestu.

51. min: Udarac Đuričića sa dvadesetak metara, ali Oslon brani.

50. min: Još jedna gužva ispred peterca Šveđana, ali domaćin otklanja opasnost. U nastavku akcije Lazović nije bio precizan iz izgledne prilike.

49. min: Mogli smo da stignemo do novog pogotka. Dva puta je lopta ubacivana u kazneni prostor domaćina, ali završnog udarca nema.

47. min: Odličan centaršut Terzića, ali Šveđani upevaju da intervenišu ispred Jovića.

Počinje drugo poluvreme.

 

 

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

 

 

45+3: GOOOOOL: Vodi Srbija. Strelac Luka Jović nakon odličnog centaršuta Dušana Tadića iz kornera.

 

 

45. min: Sjajna prilika za švedsku u samom finišu prvog dela igre, ali smo imali sreće što je udarac išao pored gola. Dmitrović je već bio savladan.

Tri minuta nadoknade vremena.

42. min: Zaustavljen je Luka Jović na samom roglju šesnaesterca. Uputio je Tadić centaršut, ali je Milenković samo za trenutak zakasnio i ona je završila tik pored desne stative švedskog gola.

41. min: Prinudna promena u domaćoj reprezentaciji. Nilson napušta igru, a njega će zameniti Kurtulus kojem će ovo biti debi u selekciji Švedske.

37. min: Pokušali su i domaćini da uzvrate, ali je Dmitrović pravovremeno istrčao i otklonio potencijalnu opasnost.

36. min: I Filip Đuričić se našao u sudijskoj beležnici zbog oštrog starta.

Potpuna ofanziva srpske fudbalske reprezentacije.

34. min: Nakon prekršaja nad Gudeljem, žuti karton dobija Svanberg. Uigrana akcija naših fudbalera. Jović je prosledio loptu ka Sergeju Milinković-Saviću, ali lopta odlazi preko gola.

33. min: Sjajna prilika za Luku Jovića nakon dodavanja Tadića, ali Avgustinson u poslednjem trenutku reaguje i izbija loptu u korner.

30. min: Pokušali su domaćini da izvedu uigranu akciju, ali su samo otvorili kontra napad našim reprezentativcima, ali Đuričić nije uspeo da uputi udarac ka golu u situaciji koja je mogla da bude opasna po gol domaćina.

29. min: Žuti karton za Nemanju Gudelja zbog neoprezne igre i visoko podignute noge. Šveđani će imati slobodan udarac sa nešto više od 25 metara od gola Marka Dmitrovića.

27. min: Odličan centaršut Elange, ali je Dmitrović na mestu.

22. min: Sjajno dodavanje Dušana Tadića, ali Đuričić ne uspeva da iskontroliše loptu u šesnaestercu Šveđana.

21. min: Novi odličan centaršut Darka Lazića, ali ni ovoga puta Luka Jović ne uspeva da stigne do lopte.

19. min: Velika prilika za Šveđane. Kombinacija na desnom krilu, jedan od naših odbrambenih fudbalera se okliznuo, ali je udarac Klasona iz povoljne prilike bio neprecizan.

16. min: Prva ozbiljnija akcija domaćina, ali su naši reprezentativci blagovremeno intervenisali nakon centaršuta sa pozicije levog krila.

9. min: Odličan centaršut Darka Lazovića sa pozicije denog krila, ali Šveđani u poslednjem trenutku otklanjaju opasnost ispred Luke Jovića.

8. min: Ofanziva srpske nacionalne selekcije, ali završnog udarca nema.

4. min: Lepa akcija Tadića i Lazovića po denom krilu, ali su domaći fudbaleri blagovremeno intervenisali.

2. min: Prvi korner za selekciju Švedske, ali naši reprezentativci bez većih problema otklanjaju opasnost.

Utakmica je počela.

 

 

- Startne postave:

Švedska: Olsen, Anderson, Nilson, Ekdal, Avgustinson, Kajuste, Olson, Svanberg, Elanga, Kauson, Klason. Selektor: Jan Anderson

Srbija: Dmitrović, Milenković, Veljković, Pavlović, Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Terzić, Tadić, Đuričić, Jović. Selektor: Dragan Stojković

 

 

- Uvod:

Na "Frends Areni" u Solni, u okviru 3. kola druge divizije UEFA Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije gostuje selekciji Švedske. Izabranici selektora Dragana Stojkovića u dva uvodna meča ostvarili su polovičan učinak. "Orlovi" su poraženi od Norveške rezultatom 0:1, a zatim su ostvarili ubedljiv trijumf nad selekcijom Slovenije rezultatom 4:1.

 

 

Identičan učinak od jedne pobede i poraza ima i domaćin ovog susreta. Šveđani su na startu takmičenja slavili u Ljubljani rezultatom 2:0, da bi pre četiri dana izgubili od Norveške rezultatom 1:2.

Treba napomenuti da Dragan Stojković na ovom susretu neće moći da računa na usluge najboljeg strelca našeg nacionalnog tima Aleksandra Mitrovića.

Republika

Foto: Republika

NAvijači Srbije spremni za predstojeći susret

 

U istoriji dve selekcije su odigrale ukupno 13 mečeva. Naši reprezentativci su slavili šest puta, dva meča su okončana bez obednika, a reprezentacija Švedske je ostvarila pet trijumfa. Gol koeficijent je na našoj strani 22:19.

Poslednji duel dve selekcije su odigrale 5. juna 2012. godine. Meč je odigran na stadionu "Rasunda" u Stokholmu i završen je pobedom domaćina rezultatom 2:1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading