OVI APARATI I ISKLJUČENI "SRČU" STRUJU: Morate da ih ugasite iz UTIČNICE jer ćete samo tako uštedeti

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između ostalog na listi je i bojler.

OVI APARATI I ISKLJUČENI "SRČU" STRUJU: Morate da ih ugasite iz UTIČNICE jer ćete samo tako uštedeti

Foto: Shutterstock

Kada se spremate za odlazak na odmor, postoji nekoliko aparata koje možete samo da isključite, dok druge morate da isključite iz struje. Osim što ćete na ovaj način uštedeti novac, ovo je takođe povezano sa bezbednošću vašeg doma.

Aparate koje možete samo da isključite

Klima

Klima uređaj je jedan od aparata koje možete jednostavno isključiti pre nego što napustite kuću. Očigledno je da vam klima neće biti potrebna dok niste kod kuće.


Bojler

Pre odlaska na odmor, preporučuje se da isključite bojler. Bez obzira da li ga koristite redovno ili ne, isključivanje bojlera može doprineti uštedi energije.


Glavni ventil za vodu

Isključivanje glavnog ventila za vodu može biti korisno kako biste izbegli potencijalne probleme poput curenja ili poplave dok ste odsutni.

Foto: shutterstock

Šta treba isključivati da bi se smanjio račun za struju


Svetla

Ostavljanje svetala upaljenih tokom vaše odsutnosti može predstavljati nepotrebno trošenje električne energije. Umesto toga, možete zamoliti nekog da povremeno svrati do vašeg doma kako bi se uverio da je sve u redu.

Aparate koje treba isključiti iz struje

Svi aparati sa eksternim punjačem

Laptopovi, konzole za igrice, punjači za telefone i slični aparati konstantno troše struju, čak i kada nisu direktno u upotrebi.

Uređaji na stendbaju ili sličnom modu rada

Desktop računari, televizori, DVD i blu-ray plejeri, kao i drugi uređaji koji se nalaze u stanju mirovanja, i dalje troše struju dok su uključeni.

Modemi i ruteri

Da biste izbegli nepotrebno trošenje električne energije i zaštitili svoju Wi-Fi mrežu, preporučljivo je potpuno isključiti modem i ruter pre odlaska na odmor.

Mali kućni aparati

Tosteri, blenderi, aparati za kafu, mikrotalasne pećnice i slični aparati sa tajmerom mogu predstavljati potencijalnu opasnost i trošiti energiju dok ste odsutni, piše "Krstarica".

Frižider

Pitanje da li treba isključiti frižider pre odlaska na odmor često muči mnoge. Ukoliko niste odsutni duže od mesec dana, nije neophodno isključiti frižider, osim ako je napajanje električnom energijom u vašem kraju nestabilno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading