Piksi razrešio dilemu: Neću biti selektor Srbije!

Autor:

Sport

11.11.2017

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler je u opširnom intervjuu za kineski sajt "Fudbalske vesti" objasnio da ne bi mogao uporedo da radi kao trener Gvangdžua R&F i kao selektor Srbije, pa je zato odlučio da sa klubom produži ugovor do 2021.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Stojković Piksi

Stojković je prisustvovao pobedi Srbije nad Kinom od 2:0 u prijateljskom meču u Gvangdžuu. Mnogi su to protumačili kao Piksijevu pripremu za preuzimanje selektorske pozicije, međutim od toga neće biti ništa.

- Definitivno ostajem u Gvangdžuu i u narednom periodu to će biti moj jedini posao! Smatrali su u mojoj zemlji da sam najbolji kandidat da preuzmem reprezentaciju i smatram da je to divno priznanje za moj dosadašnji trenerski rad. Bilo mi je izuzetno teško da odlučim, ali prelomio sam. Dakle, svi su upoznati s mojom odlukom, neću biti selektor Srbije - rekao je Piksi.

Stojković je potom objasnio da nije zauvek zatvorio sebi vrata nacionalnog tima, već je odlučio da odbije ponudu koju mu je poslao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Stojkovi Piksi

- Nikad nisam razmišljao o opciji da u isto vreme vodim i Gvangdžu i reprezentaciju, jer onda nijedan posao ne bih radio dovoljno dobro. Ponavljam, ukazana mi je čast time što mi je ponuđeno da vodim reprezentaciju svoje zemlje, ali taj slučaj je zatvoren za sada. Jednog dana sigurno ću raditi kao selektor, a videćemo hoće li to biti na klupi Srbije ili možda Kine. Zasad sam okrenut isključivo Gvangdžuu i želim da ovaj klub učinim slavnim - objasnio je Stojković.

Srpski stručnjak je nominovan za trenera godine u Kini iako je sa Gvangdžuom završio na petoj poziciji u ligi.

- Ako se uzme u obzir u kakvoj smo konkurenciji stigli do pete pozicije i kakve smo partije pružali tokom cele sezone, uopšte nisam iznenađen što sam kandidovan za trenera godine. Videćemo ovog vikenda hoću li dobiti priznanje. Bez obzira da li dobijem nagradu ili ne, to me neće sprečiti da radim još jače i bolje u narednom periodu. Moja nominacija je nagrada za celu ekipu i potvrda da smo radili odlično cele godine - istakao je Stojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading