SVE PIKSIJEVE TAJNE: Od pretnji smrću do bombaškog napada

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni kandidat za selektora Srbije Dragan Stojković Piksi još se nećka da li da preuzme "orlove", a Srpski telegraf vam otkriva koji su razlozi zbog kojih još nije rekao "da" FSS i njegovom predsedniku Slaviši Kokezi!

Piksi je glavni kandidat da preuzme selekciju Srbije

Sve Piksijeve brige vezane su isključivo za njegovu ličnu bezbednost i bezbednost njegove porodice, i to zbog raznih problema koje je imao u prošlosti, mahom zbog toga što je svojevremeno kao predsednik vodio Crvenu zvezdu. Podsetimo, 2012. godine mu je u dvorište porodične kuće u niškom naselju Pasi poljana bačena bomba kašikara! Sumnjalo se da je to učinio jedan od menadžera koji je smatrao da mu Stojković lično duguje novac od procenta za jednog fudbalera crveno-belih.

PRETNJE SMRĆU

Mediji su nedugo zatim pisali i da su Piksiju i njegovoj porodici pretili smrću i da je to bio glavni razlog selidbe u Aziju, pa zato i ne čudi što sada od rukovodstva Saveza i države traži garancije da mu niko neće praviti probleme ukoliko se bude vratio da radi u Srbiji.

- Piksijeva želja da vodi "orlove" je nesporna. San svakog trenera je da bude selektor, pogotovo svoje zemlje. Ima i dozvolu svog tima u Kini, Gvangžu R&F, ali kao porodičan čovek brine za bezbednost. Videćemo kako će sve da se završi - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Starsport

Tenzija u odnosu sa navijačima Zvezde kulminirala je kada je grupa "Delija" oterala Stojkovića iz "Red kafea" na stadionu u Ljutice Bogdana.

- Od dana kada sam seo u predsedničku fotelju, nisam imao njihovu podršku. Osećao sam veliki otpor iako sam važio za klupsku legendu. Jednostavno, nisu me voleli, niti me i danas vole, jer su kod mene važila jasna pravila ponašanja. Nisam im dozvoljavao da vode klupsku politiku - rekao je tada Piksi.

OSTAVIO DUGOVE

Stojković je Marakanu napustio kao možda i najuspešniji rukovodilac u novijoj istoriji crveno-belih. Ovenčan je sa dve uzastopne duple krune i dva učešća u grupnoj fazi Lige Evrope, ali su iza njega ostali veliki dugovi. Kasnije će se ispostaviti da su uglavnom nastali zbog toga što je prethodna uprava dizala nerezonske kredite i procente igrača, poput Nikole Žigića, poklanjala menadžerima. Međutim, "Delije" nikad nisu bile u dobrim odnosima sa Piksijem, pa je posle ogromnog pritiska otišao u Japan.

Iz ove perspektive, to se za Stojkovića ispostavio kao pravi potez jer je pokazao da je veoma dobar i perspektivan trener, pred kojim tek predstoji ono najbolje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading