Legenda živi! Savo Milošević poziva na „Dragan Mance kup“: Mance mi je bio idol, tri dana nisam išao u školu nakon njegove pogibije

Autor:

Sport

22.02.2020

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je „mravinjak dece“ u „Zemunelu“ prethodna tri leta, biće i ovog. Četvrti „Dragan Mance kup“ trebalo bi da okupi 200 ekipa sa čak tri kontinenta i tako nastavi galopirajući rast. Od 19. do 21. juna na Sportskom centru okupiće se mališani iz 15 država Evorpe, Afrike i Australije, očekuje se čak 2.500 dečaka, s namerom da očuvaju sećenja ne nekadašnjeg golgetera, legendu Parnog valjka.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Promoter ovogodišnjeg festivala talenata na Partizanovom sportskom centru je trener prvog tima crmo-belih, Savo Milošević. Rado je prihvatio poziv, uz obrazloženje da je blisko vezan za porodicu Mance.

- Dragan mi je bio najveći idol u srpskom fudbalu. Imao sam samo 11 godina kad sam prvi put prisustvovao uživo Partizanovoj utakmici, ujak koji nas je zarazio crno-belom bojom, odveo nas je u Bajinu Baštu, da gledamo pripremni meč ekipe sastavljene od Mancea, Varge, Živkovića i ostalih asova. Moje prve fotografije sa fudbalerima bile su baš sa njima. Partzan je dobio 6:0, Mance dao dva gola i tad mi se sve sklopilo - podseća Milošević.

Dodaje kako je kasnije i sam bio „centarfor profila poput Mancea“.

- Taj tragični događaj, kad je Mance poginuo, toliko me je potresao da nisam išao u školu tri dana, a niko nije postavljao pitanje. Svi su imali razumevanja, čak i moj učitelj, veliki "Grobar". Podsećam da sam u osnovnoj školi bio vukovac, a ta tri dana su bila jedina kad nisam pohađao nastavu - kaže Milošević, koji je i sam organizovao „Turnir prijateljstva“ u Bijeljini i na Zlatiboru, pa je svestan značaja promocije fudbala.

Organizator „Dragan Mance kupa“, njegov rođeni brat Goran, kaže da planira rast turnira.

- Prošle godine su u Beogradu gostovali timovi iz Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a ove iz Alžira, Poljske i Rumunije. Opet ćemo imati goste iz Australije, dolazak su potvrdili neki od najpoznatijih kontinentalnih klubova, pa se nadam da će jednog dana ovaj turnir biti među najboljim u Evropi - dodao je Goran Mance.

Zasad je prijavljeno 100 ekipa, a svi zainteresovani (selekcije dečaka rođenih od 2008. do 2012) mogu da se jave posredstvom Fejsbuk i Instagram naloga turnira, kao i na sajtu „Dragan Mance kup“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading