TRIK ZA NAJKREMASTIJU PALENTU IKADA: Ovo je tajna savršene pripreme!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavno jelo koje se lako priprema.

TRIK ZA NAJKREMASTIJU PALENTU IKADA: Ovo je tajna savršene pripreme!

Foto: shutterstock

Palenta je jelo koje je svoje mesto na trpezi pronašlo zbog svoje jednostavnosti pripreme i pristupačnih sastojaka. Ovo jelo je bilo posebno popularno među porodicama radničke klase i seljacima, a kasnije je osvojilo srca ljudi širom sveta. Zanimljivo je da se palenta nekada pravila i od pasulja i mahunarki, a tradicionalno se služila tako što se stavljala na sredinu stola ili daske.

Palenta je odličan predlog kako za doručak tako i za večeru. Mnogi je vole jer se sprema nikada lakše, a imate zasitan obrok u kom ćete uživati. Da bi palenta bila kremasta potrebno je da je pripremite na sledeći, preporučen način.

Danas postoji mnogo načina da se palenta pripremi i posluži. Možete dodavati različite sastojke, pohovati je, ili je čak poslužiti kao pomfrit. U našim krajevima, palenta se najčešće služi sa sirom. Da biste napravili kremastu palentu koja nije suva, bitno je poznavati pravilan odnos sastojaka. Trik za savršenu palentu je da pored vode sipate i mleko. Odnos treba da bude sledeći: 2/3 vode i 1/3 mleka, uz dodatak palente po želji.

Foto: shutterstock

Kako da palenta bude kremasta i ukusna

Priprema:

Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu. Umesto mleka, možete dodati i pavlaku za kuvanje, koja će jelu dati poseban ukus. Za one koji poste, biljno mleko može uspešno zameniti kravlje mleko, piše "Espreso".

Ovaj jednostavan, a ukusan obrok, predstavlja važan deo kulturne baštine i tradicije mnogih naroda, te je zbog svoje pristupačnosti i raznovrsnih načina pripreme postao omiljen i van granica svoje domovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading