"VIDELA SAM KOST U STOPALU, A ON JE TVRDIO DA JE TO MLADA KOŽA" Žrtva lažnog lekara progovorila o HORORU koji je preživela nakon intervencije (UZNEMIRUJUĆE SLIKE)

Autor:

Hronika

22.04.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni sutil šta je čeka!

Anđela Ikodinović, studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, samo je želela da ukloni zadebljanje kože spoljnog dela stopala.

Umesto toga, usled nestručne intervencije došlo do komplikacija zbog kojih je zadobila teške telesne povrede - deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala sa transplatacijom kože.

Kroz kakve je komplikacije i bolove Anđela Ikodinović je ispričala u jutarnjem programu Kurir televizije:

- Ja sam se aktivno bavila karateom 10 godina. Trenirala sam aktivno bosa i kao posledica treninga nastala su ta kožna zadebljanja na mom desnom i levom stopalu. Prvenstveno sam se odlučila za ovu intervenciju jer sam imala probleme funkcionalne prirode. Saznala sam za kliniku preko interneta koji je danas osnovno sredstvo informisanja. Saznajem da se oni bave ovakvim intervencijama uz najnoviju tehhnologiju i metode. Odlazim na konsultacije i na prvoj konsultaciji saznajem da će to biti rutinska intervencija, da će biti bezbolna i da će oporavak trajati sedam dana.

Republika

Foto: shutterstock, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

 

 

Prema njenim rečima, kada je do intervencije došlo ispostavilo se da nije nimalo bezbolna:

Dobila sam anesteziju na sopstvenu inicijativu jer proces bio veoma bolan. Propisana mi je terapija u vidu neke kreme koju je trebalo da mažem. Odmah nakon mog prvog previjanja kod kuće uočavam jasno vidljivu kost na svom desnom stopalu i odlučujem da zakažem kontrolu na istoj toj klinici. Osećala sam bol, nelagodu i krvarenje čak. Na kontroli mi je rečeno od samog čoveka koji je radio operaciju da to nije kost neko formiranje mlade kože i da nastavim sa terapijom.

Pomoć je potražila u kliničkom centru gde su odmah uočili da je njena situacija ozbiljna:

Foto: Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

 

 

- Bila sam primorana da potražim pomoć na drugom mestu. Otišla sam u Klinički centar i tamo su odmah uvideli ozbiljnost moje situacije. Ispostavilo se da je neophodna operacija koje je na kraju izvršena na institutu za ortopediju na Banjici i ovom prilikom bih se zahvalila čitavom medicinskom osoblju Banjice.

Neko vreme nakon operacije Anđela nije bila u stanju da se kreće:

- Posle same operacije bila sam jedan određeni period nepokretna. Iskreno, u međuvremenu mi je ustanovljen poremećaj rada štitne žlezde što je verovatno posledica stresa.

Iako je podneta tužba protiv lekara koji je radio intervenciju nije htela da komentariš detalje:

- Sudski proces je u toku i ne bih zalazila u detalje. Moj cilj je bio da podignem svest ljudima o tome u koje klinike odlaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading