PRIČA SE DA SU DANKU ISEKLI NA DELOVE! Komšija Jovan otkrio o čemu pričaju meštani

Autor:

Hronika

07.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločinci neće da priznaju gde je telo jer se nadaju da će dobiti manju kaznu, kaže komšija Jovan Janačković

PRIČA SE DA SU DANKU ISEKLI NA DELOVE! Komšija Jovan otkrio o čemu pričaju meštani

Foto: ST/Dragan Kadić, Facebook

Komšije Miloša i Ivane Ilić, oca i majke ubijene Danke (2), i dalje su u šoku, ali dele bol unesrećene porodice. Mnogo stanara ovog solitera učestvovalo je u potrazi za Dankom, devojčicom koju su izuzetno voleli. Okupljaju se ispred zgrade i komentarišu najnovije vesti o potrazi za telom "njihove Danke".

Kako kaže Jovan Janačković, komšije strašno žale porodicu Ilić.

- Sve vreme razgovaramo o svirepom ubistvu devojčice i tome kako njeno telo ne može da se nađe i dalje iako su uhapšene njene ubice. Dok smo sedeli ispred zgrade, naišao je Miloš, Dankin otac. Vraćao se odnekud u stan. Nisam mu izjavio saučešće jer se dete još nije našlo. Ivana i Miloš su palili sveće... Kako je uopšte moguće da ubiće ćute i dalje o tome gde su je bacile?! Ljudi misle da su je isekli na delove i da to sada neće da priznaju da bi dobili manji kaznu ako se ne sazna da su je sekli - kaže Jovan.

MALA JE TEK PROHODALA

On navodi i da se u Boru i okolnim selima još priča i da su je uhapšeni zlikovci spalili nečim.

I njegova supruga Jagoda zabrinutog lica govori o tome koliko su svi pogođeni prvo zbog nestanka devojčice, a onda i strašnim vestima koje su stigle pre nekoliko dana.

Danku su s roditeljima i starijim bratom Janačkovići često sretali u zgradi i ispred.

- Sa Milošem i Ivanom i svojim bratom Lazarom Danka je često šetala. Ona je, doduše, bila u kolicima, stalno sam ih tako sretao. Tri dana pre nestanka sam je prvi put video da hoda. Znači da je tek bila prohodala - kaže Jovan.

On je poznavao Miloševog dedu i baku jer su oni živeli u stanu u kom žive danas Ivana i Miloš sa decom.

ZNAMO IH KAO POŠTENU PORODICU

- Milošev deda je skočio sa četvrtog sprata i na tragičan način okončao život posle smrti žene. Posle su tu živeli Miloševi otac i majka s decom. Onda je Tanja dobila stan u obližnjoj ulici i preselili su se tamo, a stan ostavili Milošu i njegovoj ženi Ivani. Njihov sin bi uvek prišao nama komšijama dole kad se okupimo ispred zgrade i mi se s njim našalimo. Čitavu porodicu znamo kao poštenu i strašno je što ih je ovakav usud zadesio - nadovezujući se međusobno za Republiku ispričao je bračni par Janačković.

Drugi bračni par koji u zgradi Ilića ima stan, ali povremeno dolazi iz inostranstva gde živi, s nama je kratko porazgovarao. I njima su oči pune suza zbog Danke.

Rekli su da bi njene ubice stavili na strašne muke.

- Je l' moguće da neće da ispričaju šta su uradili s telom nesrećnog deteta?! Policija treba strujom da ih muči, pa da vide kako će da propevaju - rekla nam je ova komšinica Ilića.

KRUŽILI SU KOLIMA PO NASELJU, NE ZNAJUĆI ŠTA DA RADE

Na plac u Banjskom polju, s koga je nestala mala Danka, meštani su juče zavirivali iz radoznalosti.

- Ovo je mesto gde se Danka poslednji put igrala. Videla sam je tog dana kako se penje uz uzbrdicu ispod pojate i silazi niz nju. Ispalo je sada da je posle nekoliko minuta sišla niz nizbrdicu kad joj je dosadila ta igra i nastavila pravo na ulicu - kaže za Republiku jedna starija žena.

Kako li su ti monstrumi mirno spavali

Major policije Bojana Otović Pjanović komentarisala je trenutak kad je otac ubijene Danke zaustavio automobil u kom je bila njegova ubijena ćerka i pitao Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića da li su je videli, a oni mu rekli da nisu.

- To je monstruozni čin. Zamislite kada otac u 13.57 sretne te ljude, ako mogu uopšte da ih tako nazovem, i oni negiraju da je dete tu... Zamislite ljude koji posle toga mogu mirno da spavaju i da tog istog dana, prema nalogu svog rukovodioca, učestvuju u pretrazi terena... Ne znam kakav sklop ličnosti to treba da bude. Da neko može takve stvari da učini, ne znam da li uopšte može da se nazove da je to ljudsko ponašanje, osim da je zaista u pitanju i te kako ozbiljan monstruozan čin. I za tako nešto ne postoji adekvatna kazna - kaže Otović Pjanovićeva.

Ne želi da je snimamo i slikamo, ali priča kako joj je loše od dana kad je nestalo dete.

- Njena slika mi je i dalje pred očima. Nisam tada videla ni njenog brata ni majku. Kasnije, kad je došla policija, čula sam šta se desilo. Imam osmoro unučića i sve me je ovo strašno pogodilo - kaže meštanka Banjskog polja.

Njoj su dve žene iz mesta ispričale naknadno da su Dankine ubice videle po naselju kako više puta prolaze pored njihovih kuća u različitim smerovima.

- Izgleda da su, kad su udarili dete i spakovali ga u kola, lutali okolo, ne znajući šta da urade s njom. Nije mi jasno da tako postupe, kao da su rasli u šumi i nisu videli civilizaciju. Da ne pozovu Hitnu pomoć?! To je toliko životinjski - besno komentariše ova meštanka.

Komšija Vasilije: Da više belog dana ne vide

Komšija Vasilije, koji živi dve kuće od Dragijevića, kaže da uhapšene treba osuditi da ne vide bela dana za života.

- Smrtna kazna ili doživotni zatvor za te monstrume. Nisu ni oženjeni jer ko će takve budale. Pili su u centru sela stalno na stepenicama sedeći. Znao sam da su prosti, ali da mogu da učestvuju u takvom zločinu, nije nikome palo na pamet - rekao nam je Vasilije.

OTAC MILOŠ: ČEKAMO DA NAĐU TELO NAŠEG ANĐELA

Da podsetimo, Miloš Ilić, otac male Danke, za čijim telom se traga, rekao je za Srpski telegraf da su on i Dankina majka Ivana u užasno teškom psihičkom stanju. Bore se da prežive dan. Bol, bol i samo bol, koji ni suze ne mogu bar malo da speru.

- Mnogo nam je loše i ne možemo da izađemo pred vas, molimo vas da nas razumete - rekao je Miloš iza zatvorenih vrata stana, na kojima se vidi da je tu stanovala ljubav. Tu se nalazi slika mlade porodice u oblačiću.

Miloš je u porodični stan stigao neposredno pred naš dolazak.

- Nije nam do priče i smeta nam interesovanje medija za nas u ovom momentu, dok čekamo da nađu telo našeg malog anđela, kog su monstrumi ubili - rekao je Miloš.

On i njegova supruga ne mogu da misle na bilo šta drugo, osim na potragu za detetovim telom. Zahvalni su što su mediji uključeni u istragu u želji da se nađu ostaci devojčice. S druge strane, ozlojeđeni su zbog izražavanja sumnje pojedinaca u majku i u njih kao porodicu da su krivi za Dankin nestanak, prijavljen pre 12 dana.

- Kada se nađe telo naše Danke i kada se okonča istraga, čiji je teret ogroman, obratićemo vam se i reći sve šta imamo - kazao je Miloš za Republiku.

Rekao nam da je dete sigurno oteto

Jedan od kolega Jankovića i Dragijevića iz JKP "Vodovod" kaže da niko u tom preduzeću ne veruje šta ih je snašlo.

- Nekoliko nas se priključilo potrazi za nestalom devojčicom, sad kad se setim, Dejan je tih dana, dok smo je tražili, pričao da je devojčica sigurno oteta i da je džaba tražimo po Banjskom polju. Delovao je smireno sve vreme. Na početku smo svi imali teorije zavere gde je devojčica i šta joj se desilo, ali onog trenutka kada su Dejan i Srđan uhapšeni, mi smo se zaledili. Zamislite, Dejan je učestvovao u potrazi, a znao je šta joj je uradio. Treba mu iščupati srce, sram ga bilo - kaže ovaj radnik "Vodovoda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading