INSPEKTOR TVRDI DA NIJE IMAO ČIME DA OZNAČI DA MOST NIJE ZA UPOTREBU, ALI I DA TO NIJE NJEGOV POSAO! Počelo suđenje za tešku tragediju u Ovčar Banji! DVE ŽENE POGINULE, DESETORO POVREĐENO!

Autor:

Hronika

21.03.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tragediji koja se dogodila u oktobru 2022. život su izgubile Milena Erić (65) i Ljubica Mijatović (72) iz Zvornika, a deset osoba je povređeno.

INSPEKTOR TVRDI DA NIJE IMAO ČIME DA OZNAČI DA MOST NIJE ZA UPOTREBU, ALI I DA TO NIJE NJEGOV POSAO! Počelo suđenje za tešku tragediju u Ovčar Banji! DVE ŽENE POGINULE, DESETORO POVREĐENO!

Foto: MUP

Pred Višim sudom u Čačku danas je počeo glavni pretres na suđenju građevinskom inspektoru M.B. kome Više javno tužilaštvo u ovom gradu stavlja na teret odgovornost za smrt dve žene prilikom pada visećeg mosta u Ovčar Banji.

U tragediji koja se dogodila u oktobru 2022. život su izgubile Milena Erić (65) i Ljubica Mijatović (72) iz Zvornika, a deset osoba je povređeno. Grupa hodočasnika iz Zvornika se tog dana zaputila u obilazak manastira po Srbiji, a zastali su u Ovčar Banji, nedaleko od manastira Jovanje. Sveštenici koji su bili vođe puta su ih upozoravali da preko visećeg mosta ne prelazi više od pet osoba istovremeno, međutim, uprkos upozorenjima, dogodila se tragedija.

Optužnica inspektora između ostalog tereti i što viseći most koji je njegovim rešenjem u upitnom roku stavljen van upotrebe, nije bio kao takav obeležen, odnosno što na njemu nije bilo fizičke barijere. Inspektor M.B. je prilikom iskaza istakao da nije imao ni trake ni fizičke barijere koje bi mogao da postavi na most i na taj način spreči njegovu upotrebu.

Inspektor je istakao da je na upravljaču objektom bilo da most stavi van funkcije, odnosno da ga obeleži i fizičkim barijerama onemogući prolazak. On je naglasio da je JP “Gradac” upravljač tog objekta i da su oni trebali da istaknu zabranu na licu mesta, prenosi Kurir.

Postupajući sudija je zatražio da se u dokazni materijal do narednog ročišta u aprilu uvrsti i snimak kamera koje su zabeležile čitavu tragediju. Taj video je medijima objavljen neposredno nakon nesreće, a na njemu se jasno vidi trenutak pucanja sajle i broj osoba koje su u tom trenutku bile na mostu.

Advokat inspektora je insistirao na odgovoru u kakvom su danas stanju viseći mostovi u Ovčar Banji. Inspektor je istakao da obilaskom tih lokacija i danas nakon tragičnog događaja na mostovima čija je upotreba zabranjena, ne postoji istaknuta zabrana korišćenja niti bilo kakva fizička barijera koja bi sprečila prolazak.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading