PIJANI VOZAČ "AUDIJA" SLETEO SA PUTA, PA IZAZVAO HAOS U SAOBRAĆAJU! Evo koliko je promila alkohola imao u krvi!

Autor:

Hronika

19.03.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna nezgoda u Sokobanji.

PIJANI VOZAČ "AUDIJA" SLETEO SA PUTA, PA IZAZVAO HAOS U SAOBRAĆAJU! Evo koliko je promila alkohola imao u krvi!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Policija u Sokobanji je zadržala meštanina starog 37 godina nakon što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću i pokušao da pobegne sa lica mesta.

Upravljao vozilom u alkoholisanom stanju

Osumnjičeni je upravljao svojim "audi" vozilom kada je sleteo sa glavnog puta i udario u metalnu ogradu, nakon čega se odbio i udario parkirani "reno". Umesto da sačeka policiju, vozač je pokušao da pobegne, ali je policija brzo reagovala i pronašla ga. Nakon zaustavljanja, izmeren je nivo alkohola u krvi, koji je iznosio 2,37 promila. Postoji pretpostavka da je u trenutku nesreće taj procenat bio još viši.

Protiv osumnjičenog će biti podneta prekršajna prijava.

Zašto alkohol i vožnja ne idu zajedno? 

Vožnja pod uticajem alkohola je jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća širom sveta. Alkohol utiče na sposobnost vozača da donese brze i pravilne odluke, usporava reakcije i remeti koordinaciju pokreta. Osim toga, alkohol može da umanji svest o opasnostima i poveća osećaj samouverenosti, što može dovesti do nepromišljenog ponašanja za volanom. 
 
Kada osoba konzumira alkohol, on ulazi u krvotok i putuje do mozga, gde počinje da utiče na različite funkcije. Alkohol može da prouzrokuje zamagljen vid, smanjenu pažnju i povećanu sklonost ka rizičnom ponašanju. Takođe, alkohol može da umanji sposobnost vozača da proceni udaljenost i brzinu drugih vozila, što može dovesti do opasnih situacija na putu. 
 
Zakoni širom sveta strogo kažnjavaju vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Kazne za vožnju pod uticajem alkohola mogu da uključuju novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorsku kaznu i druge restriktivne mere. Osim toga, vozači koji budu uhvaćeni pod dejstvom alkohola mogu imati trajne posledice po svoj kriminalni dosije i mogu se suočiti sa teškoćama prilikom zapošljavanja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading