UHAPŠEN VOZAČ "BMW": Vozio pod dejstvom kokaina, protiv njega će biti podneta krivična prijava!

Autor:

Hronika

11.03.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv njega će biti podneta krivična prijava.

UHAPŠEN VOZAČ "BMW": Vozio pod dejstvom kokaina, protiv njega će biti podneta krivična prijava!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje, policija u akciji

Saobraćajna policija u Čačku imala je neobičan slučaj u saobraćaju kada je zaustavila muškarca (33) za volanom "BMV"-a, koji je bio pod dejstvom kokaina. Ovaj događaj izazvao je zabrinutost među građanima zbog rastućeg broja vozača koji se upuštaju u vožnju pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Dejstvo kokaina za volanom

Prema informacijama koje su dostavljene od strane Rina, vozač je bio pod dejstvom kokaina dok je upravljao vozilom, što je izuzetno opasno po bezbednost u saobraćaju. Korišćenje droga pre vožnje može ozbiljno ugroziti živote putnika, pešaka i drugih učesnika u saobraćaju, te je veoma važno da se ovakvi slučajevi adekvatno sankcionišu.

Zadržavanje i krivična prijava

Nakon što je zaustavljen, vozač je od strane saobraćajne policije zadržan, a protiv njega će biti podneta krivična prijava. Ovakve mere su neophodne kako bi se smanjila mogućnost ponavljanja sličnih prekršaja i kako bi se poslala jasna poruka o ozbiljnosti vožnje pod uticajem droga.
 

Podsetimo

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova najavljuju pojačane kontrole saobraćaja u sklopu međunarodne akcije koja će trajati od 11. do 17. marta.

Fokus ove akcije biće na korišćenju sigurnosnih pojaseva tokom vožnje i pravilnom prevoženju dece u vozilima. Ova inicijativa deo je šireg međunarodnog napora, s obzirom da se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL).


Procenat korišćenja pojasa i prevoženja dece

Prema najnovijim istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, u Srbiji je oko 85 odsto vozača i putnika na prednjim sedištima koristilo sigurnosne pojaseve, dok je ovaj procenat značajno niži za putnike na zadnjim sedištima - svega 17 odsto. Još zabrinjavajuća informacija proizilazi iz podatka da svega 60 odsto roditelja prevozi svoju decu na zakonom propisan način.

Posledice nepoštovanja propisa

U 2023. godini, preko 100 vozača i putnika u putničkim vozilima izgubilo je živote usled nepoštovanja osnovnih mera bezbednosti poput korišćenja sigurnosnog pojasa. Ovi podaci jasno ukazuju na ozbiljnost situacije i potrebu za pojačanim merama kontrole i edukacije u vezi sa ovim pitanjima.

Saobraćajna policija je u istom periodu sankcionisala preko 172.000 učesnika u saobraćaju zbog nepoštovanja obaveze korišćenja sigurnosnog pojasa, kao i preko 4.200 vozača koji nisu pravilno prevozili decu. Ovi brojevi naglašavaju značaj strožih kontrola i podizanja svesti o važnosti pridržavanja saobraćajnih propisa radi očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Kako bi se smanjio broj nezgoda i sačuvali životi, neophodno je da vozači i putnici shvate ozbiljnost situacije i počnu da pridaju veći značaj korišćenju sigurnosnih pojaseva i pravilnom prevoženju dece u vozilima. MUP poziva sve građane da budu odgovorni u saobraćaju i da se pridržavaju propisa radi očuvanja sopstvene bezbednosti, bezbednosti svojih putnika i svih učesnika u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading