SVE VIŠE PREKRŠAJA! Saobraćajna bezbednost ugrožena, evo šta treba da znate!

Autor: M.B.

Hronika

20.02.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika u Zaječaru.

SVE VIŠE PREKRŠAJA!  Saobraćajna bezbednost ugrožena, evo šta treba da znate!

Foto: MUP/printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru su tokom praznične sezone sproveli akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je rezultirala kontrolom 597 vozača. Od tog broja, čak 282 vozača je sankcionisano zbog različitih saobraćajnih prekršaja.

Najčešći prekršaji

Najfrekventniji prekršaji koji su otkriveni tokom ove akcije su prekoračenje brzine kretanja, gde je evidentirano čak 174 prekršaja, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, za šta je izrečeno 23 kazne. Dodatno, šest vozača je uhvaćeno da upravlja vozilom pod uticajem alkohola.

-U ovom periodu, na teritoriji Policijske uprave Zaječar, evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Podsećamo da je u toku međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila- saopštili su iz policije  u Zaječaru. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni i da poštuju saobraćajne propise kako bi doprineli očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima. Saobraćajna bezbednost je od velikog značaja za sve učesnike u saobraćaju, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

 

Poštovanje saobraćajnih propisa je ključno za očuvanje bezbednosti u saobraćaju. Svaki učesnik u saobraćaju, bilo da je vozač, putnik ili pešak, ima odgovornost da se pridržava propisa kako bi se smanjio rizik od nezgoda. To znači poštovanje ograničenja brzine, pravilno korišćenje sigurnosnih pojaseva, kao i vožnju pod uticajem alkohola ili drugih opojnih sredstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading