OSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO SMEŠTENI U ODVOJENE ĆELIJE: Iznenadiće vas razlog ove odluke!

Autor:

Hronika

04.12.2023

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja je nestala 27. novembra, a njeno telo pronađeno je 3. decembra. Pretpostavlja se da je oteta kako bi se od njene majke iznudio otkup.

OSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO SMEŠTENI U ODVOJENE ĆELIJE: Iznenadiće vas razlog ove odluke!

Foto: Shutterstock,Facebook

Trojica osumnjičenih, Vlatko Kešišov, Velibor Manev i Bore Vidoevski, koji se povezuju sa otmicom i ubistvom 14-godišnje Vanje Gorčevske, smešteni su u odvojene ćelije u zatvoru u Skoplju kako bi ih zaštitili od eventualnih napada drugih zatvorenika, prenosi portal Focus, pozivajući se na nezvanične informacije. Trojica osumnjičenih se nalaze u pritvoru do 48 sati.

Jedan od osumnjičenih se danas žalio na zdravstvene probleme, i zatražio je medicinsku pomoć. Direktor zatvora potvrdio je da je osumnjičeni u dobrom opštem stanju i da su u toku pregledi.

U isto vreme, otac male Vanje, koji se tereti da je otkrio ubicama kada će devojčica biti sama, doveden je pred sud. Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije objavilo je da je raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim, prvim osumnjičenim za ubistvo Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pancea Žezhovskog. Vanja je nestala 27. novembra, a njeno telo pronađeno je 3. decembra. Pretpostavlja se da je oteta kako bi se od njene majke iznudio otkup. Otkriveni su detalji ovog strašnog zločina, uključujući da su devojčici bile vezane ruke i noge, da je stavljena u vreću za spavanje i ubačena u vozilo Pančeta Žežovskog, koji je prethodno ubijen.

U "citroenu" su bila dvojica osumnjičenih, a ispred njih je išlo vozilo "reno Kango". Oba vozila su krenula u pravcu sela Brazde, na obodu Skoplja, gde će Vanju, nepuna tri sata kasnije ubiti, a vozilo "citroen" zapaliti.

Postoje neposredni dokazi da je otac male Vanje informisao Ljupča kada će devojčica napustiti stan, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije. Nije poznato da li je i Ljupčo bio u vozilima koja su učestvovala u otmici devojčice. Ono što se zna jeste da je on 30. novembra pobegao iz Makedonije i da je tog dana ušao u Srbiju, došao do Beograda.

Prema rečima policije i tužilaštva, Palčo je u Beograd krenuo u pratnji svog advokata Vaska Stojkova. Prema rečima Stojkova, Palčo ga je zamolio da ga odveze na neke preglede, jer nije imao auto. Kako je naveo on se vratio za Skoplje, a Palčo je ostao u Beogradu. Narednog dana je navodno pobegao u Bugarsku, međutim, tamošnje vlasti su ranije danas saopštile da nemaju informacija da je na teritoriji njihove države.

Takođe, prema navodima makedonskih zvaničnika, trojica osumnjičenih su priznali ko je kakvu ulogu imao u otmici i ubistvu.

Nedaleko od mesta zločina se, nalazi vikendica roditelja glavnog osumnjičenog za ovaj zločin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading