TIŠINA KAD DOĐEŠ KUĆI, TO JE NAJTEŽE: Roditelji dečaka kojeg je monstrum ubio u "Ribnikaru" podelili potresne reči - "Tu smo skupljeni od tuge, umesto od radosti"

Autor:

Hronika

21.11.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesovanje za muziku je pokazivao od najranijeg detinjstva, a klavir je svirao od šeste godine.

TIŠINA KAD DOĐEŠ KUĆI, TO JE NAJTEŽE: Roditelji dečaka kojeg je monstrum ubio u "Ribnikaru" podelili potresne reči - "Tu smo skupljeni od tuge, umesto od radosti"

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook/Printscreen

Kosta Kecmanović (14), učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", postao je najmlađi masovni ubica na svetu nakon što je 3. maja ušao u obrazovnu ustanovu koju je pohađao i ubio devetoro dece i čuvara Dragana Vlahovića.

Među tragično nastradalim đacima tog kobnog jutra bio je i talentovani pijanista Andrija Čikić, ujedno i jedini dečak kojem je Kosta presudio. 

Njegovi roditelji Suzana i Miloš Čikić sa ponosom pričaju o svom sinu i njegove radove rado dele na svojim društvenim mrežama, a ono što su poslednje objavili, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Naime, bile su to reči njihove prijateljice koja je do detalja opisala kako se osećala jednog oktobarskog jutra, dok je zajedno sa ćerkom, inače vršnjakinjom Andrije, stajala na groblju u poseti tragično nastradalom tinejdžeru. 

Tekst prenosimo u celosti: 

- Tišina. I sunce. Prkosno, oktobarsko. Da li je to ono miholjsko leto iz Đoletove pesme? Tišina. I poneki lepet neke male ptice koja odlazi nekud. Beži i ona sa ovog mesta, pretužnog da u par rečenica stane. Vetar gasi plamen sveća. Je li to simbolika prerano ugašenih života? Tu smo. Na groblju. Nemi. Neutešni. Tu smo zbog drugara koji ori nebeske njive pola godine. Drugara koji je vršnjak moje Staše. Tu smo skupljeni od tuge, umesto od radosti kako smo nekada znali dok smo slavili njegove rođendane i uspehe. Stojimo nemoćni. Nemoćni za druga i svu onu decu zbog maja. Zašto smo danas ovde? I kako to odjednom nestaje sav moj bes? Sva moja histerija oko dvojke iz matematike? Sva moja u ovom trenutku bezrazložna ljutnja. Tišina. I sunce. Nestvarno oktobarsko koje dok me miluje onako nežno, opominje me da milujem i ja svoju decu. Ova tišina danas je dostojanstvo. Osmeh roditelja koji su izgubili svoje dete, a pitaju nas kako su naša deca. I tu ona dvojka iz matematike postaje besmislena. Neki zagrljaji su snažniji od svih neizgovorenih reči. Neki dani su tu da nas opomenu. Neka ja više nikada neće biti ista. Tišina. Tako kaže moj prijatelj Miloš koji je izgubio sina, tišina kada dođeš kući, to je najteže. I tu reči utehe nema. Zagrljaj. Za kraj - pisalo je u objavi.

Nakon ovog teksta, koji je prvo podelio Miloš, oglasila se i Suzana uz tužne reči, kojima je dala do znanja koliko joj neopisivo nedostaje sin.

- Tišina kad dođeš kući, to je najteže. 

 

 

Podsetimo, Andrija je bio dobitnik više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima, kao i dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije "Burgmuller Etude D-dur" 2019. godine. Nastupao je na više koncerata i učestvovao na međunarodnom takmičenju VIRTUOZI V4+, SVIRAMO ZAJEDNIČKIM JEZIKOM. Bio je član nacionalnog žirija koji je ocenjivao izvođače na Dečjoj pesmi Evrovizije, održanoj u novembru 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading