NASTAVNIKE BI TREBALO DA JE SRAMOTA! Majka Sofije Negić oštro osudila zaposlene u "Ribnikaru": Ne bih dala ni nacrtanu ovcu da čuvaju!

Autor:

Hronika

17.11.2023

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon oglašavanja Ninele R., još jedna majka odlučila je da da svoje mišljenje o zaposlenima koji rade u OŠ "Vladislav Ribnikar".

NASTAVNIKE BI TREBALO DA JE SRAMOTA! Majka Sofije Negić oštro osudila zaposlene u "Ribnikaru": Ne bih dala ni nacrtanu ovcu da čuvaju!

Foto: Republika, ST/V. LUKIĆ, privatna arhiva, Printscreen/www.tiktok.com/sofiijanegic

Majka Ane Božović koja je ubijena u "OŠ Vladislav Ribnikar", Ninela R., oglasila se pre nekoliko dana na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je istakla da ju je tekst koji je objavljen u dnevnom listu Danas duboko potresao.

Naime, kao što smo već pisali, ona je istakla da joj je uznemirujuće da nastavnici ove obrazovne ustanove sebe doživljavaju kao najveće žrtve krvave tragedije koja se dogodila 3. maja, kada je trinaestogodišnji dečak ubio devetoro dece i čuvara škole.

Foto: Printscreen/drustvene mreze

 

Nakon njenog oglašavanja, još jedna majka odlučila je da da svoje mišljenje o zaposlenima koji rade u ovoj ubrazovnoj ustanovi, a koja je takođe svoju ćerku izgubila tog kobnog jutra.

Štaviše, majka Sofije Negić, Milanka, prozvala je imenom i prezimenom pedagoga, psihologa i majku koja je izjavila "znači za mrtvu decu ima mesta, a za našu živu nema”, o kojima je prethodno govorila Ana Božović, a potom prokomentarisala tekst.

- Nastavnici, ne znam(o), jer neće da se potpišu imenom i prezimenom valjda negde duboko u sebi osećaju da je to pogrešno, pa ih (možda) sramota. I treba. Možda su to oni isti nastavnici koji se svete roditeljima za javnu kritiku preko njihove dece koja i dalje idu u tu školu, neopravdanim izostancima za minut kašnjenja, jedinicama itd. - napisala je Milanka, pa dodala:

- Možda su to isti oni nastavnici koji su napustili Sofijino odeljenje, sada 8-4, neće da im predaju sa administrativnim objašnjenjima, a zapravo jer je to odeljenje od 4. maja najglasnije i najsložnije, nisu slali decu u školu u najvećem broju, bune se na SR i svim ostalim sastancima u školi, kao i ovi prvopomenuti. Nastavnici koji su decu tog odeljenja i decu roditelja koji su javno istupali i kritikovali školu, upravu, pp sluzbu, nastavnike, SR stigmatizovali, što čine i ovim tekstom?! Vrlo moguće.

Između ostalog, ona je istakla da bi pojedine zaposlene trebalo da bude sramota, te da im ne bi dala da čuvaju ni nacrtanu ovcu, a ne decu u školi.

- Volim da verujem da to nisu bas SVI "Nastavnici OŠ Ribnikar" kako je potpisan ovaj tekst. Ili jesu? Pa evo prozivam ih da se predstave imenom i prezimenom, ili ukratko da, to smo svi, da znamo sa kim (čim) imamo posla, a preživelu decu ću ja zaštititi, i svako ko stane uz mene, jer ovom  "nastavniku" koji je u stanju da napiše ili potpiše ovakav tekst ne bih dala ni nacrtanu ovcu da čuva, a kamoli decu! SRAM VAS BILO! - zaključila je Milanka, majka pokojne Sofije Negić.

Foto: printscreen/Facebook

 

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" koju je i sam pohađao i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara škole, koji je  od  posledica ranjavanja preminuo. Zatim je usmrtio tri devojčice koje su se zatekle u holu škole, a svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odeljenje i usmrtio šestoro učenika, dok je nastavnicu istorije i još petoro dece ranio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (14)

Loading
Sanja

17.11.2023 19:38

Od početka je jasno da je ŠKOLA najviše kriva, ceo obrazovno-vaspitni sistem u Srbiji je iskrivljen, nastavnici, razredni, psiholozi ne bave se vaspitanjem - u smislu kada se dešava nešto između dece, oni bi MORALI da reaguju i pričaju sa njima. Gledam i u “običnim” o.školama ne samo u toj fensi, elitnoj - nastavnici, nezadovoljni aspektima njihovog radnog mesta, jedva da se bave i obrazovanjem, a ne da nešto preduzimaju kada se u školi dešavaju sukobi, ružna ponašanja, izopštavanja dece, tuče, vređanja itd… isto važi i za psihologe, ne vidim za šta tačno dobijaju platu i sede u tim stolicama?… Mislim da će ovaj slučaj barem nešto morati da promeni - od vrtića do srednjih škola.

Dušanka

17.11.2023 19:59

@Sanja - Bravo Sanja na razmišljanju, istog sam mišljenja… Sve se to dešava godinama, ranije je nastavnik imao dozvolu i volju da očita lekciju i kazni učenika, pa se klečalo na kukuruzu, pa su ruke bile od pruta crvene ali su svi naučili da se ponašaju! Ranije nije bilo ovoliko sukoba među decom, ismevanja, podele na siromašne i bogate, nije se to smelo tada. Bili smo svi tu jedni za druge, imali koliko toliko ali nismo nikoga izopštavali i maltretirali, odmah bi dobili svoje!

Alex

17.11.2023 21:54

@Dušanka - A cija je greska sto nastavnik vise ne sme namrgodjeno ni da pogleda ucenika a kamoli da ga povuce za usi? Mi smo narod koji nema neku sredinu, ranije kad je to bilo dozvoljeno pojedini nastavnici su se izivljavali nad djacima a danas se roditelji i djaci izivljavaju nad nastavnicima, primer je i otac masovnog ubice koji je pretio zato sto njegova cerka nije izabrana za predsednika odeljenske zajednice(ili tako nesto) e sad zamisli da je ona dosla kuci i rekla ocu(koji preti za takve gluposti) da je morala da kleči na kukuruzu, sta bi takav otac uradio? Ubedljivo najveca odgovornost za ponasanje deteta je roditelj! On mora da primeti svaku promenu i prvi reaguje, ne mislite valjda da ce psiholog skole od 1000 ucenika u svakom momentu primetiti devijantno ponasanje kod pojedinca?

Sanja

17.11.2023 22:44

@Alex - Ama čoveče je l’ tebi jasno da zaposleni u obrazovno-VASPITNOJ ustanovi ne reaguju kada se nešto NAOČIGLED dešava u toj USTANOVI? Pa ne može roditelj da zna šta se dešava tih 5 sati u školi, ostavlja dete na NJIHOVU odgovornost, o čemu mi pričamo? Pošalješ dete u školu a tamo ga maltretiraju te šta je obukao, te kako priča, te koji telefon ima, te kakvu kosu ima itd itd. i šta da radiš? Ne možeš na tuđe dete da utičeš, a zaposleni odgovorni za tu decu neće da reše stvar!!! Dakle govorim kada se nešto DEŠAVA I PRIMETI SE DA SE DEŠAVA, DUŽNI SU DA REAGUJU!