PRESUDA RUTOVIĆU ZA PUCNJAVU U HOTELU "PARK" BIĆE DANAS: "Peconi" zaboravio na napad i teške povrede!

Autor:

Hronika

16.11.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavio fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

PRESUDA RUTOVIĆU ZA PUCNJAVU U HOTELU "PARK" BIĆE DANAS: "Peconi" zaboravio na napad i teške povrede!

Foto: Republika, pixabay.com, youtube.com/printscreen

Viši sud u Beogradu danas bi trebalo da izrekne prvostepenu presudu u ponovljenom postupku protiv Željka Rutovića, povodom optužbi da je pucao na biznismena Predraga Rankovića, koji je 22. marta 2017. godine u hotelu “Park” ranjen u noge.

Sud će izreći drugu prvostepenu presudu pošto je Rutović bio u bekstvu više od četiri godine, do hapšenja krajem juna 2021. godine, a prva presuda je bila u njegovom odsustvu.

Tužilaštvo je u završnim rečima predložilo sudu da Rutovića oglasi krivim za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i osudi po zakonu. Postupajući tužilac je istakla da je dokazano da je Rutović počinio krivična dela, kako je to navedeno u optužnici.

Foto: printskrin

Željko Rutović

Sa druge strane, Rutovićeva advokatica Sonja Manojlović tvrdi da Rutović nije pucao tom prilikom, te da Rankoviću nije naneo teške telesne povrede, već eventualno možda lake, tako što ga je udarao staklenim flašama i čašama u glavu.

Ona je naglasila da Rutović pati od anksioznosti i depresije od čega je i lečen, te da mu je u trenutku pucnjave zbog onkološkog lečenja bila smanjena sposobnost da shvati situaciju, kao i da mu je uračunljivost bila bitno smanjena, što su i veštaci naveli.

Rutović je kratko rekao da se slaže sa rečima advokata i da mu je žao što je došlo do tog sukoba, kao i da nije bio u stanju tada da rasuđuje. Bio je pravosnažno osuđen u odsustvu na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ovog obračuna, nakon kojeg je bio u bekstvu do hapšenja krajem juna prošle godine, a posle čega je tražio da mu se suđenje ponovi. Njegov telohranitelj koji je uhapšen posle incidenta, Neđeljko Mumin, bio je osuđen na dve godine zatvora.

On je pušten sa izdržavanja kazne na uslovni otpust. Prema presudi kojom je bio osuđen u odsustvu, on je 22. marta 2017. godine, uz pomoć telohranitelja koji je Rankovića onesposobio udarajući ga pištoljem u glavu, pucao u noge Rankoviću i teško ga telesno povredio.

Potom su sa još jednim NN licem nastavili da ga tuku čašama i flašama i drugim predmetima, pošto je Ranković pao na pod. Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina.

Prilikom incidenta u hotelu "Park", upucan je u obe noge. Ranković je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća. Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavio fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading