"HALO, HALO, IMATE ODSEČENU GLAVU U BULEVARU!" Pozvao novinare pa otkrio jezivi zločin - mladića iskasapili, a njegovo telo našli u delovima po gradu!

Autor:

Hronika

19.08.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Smaila Tarića (22) iz Malog Zvornika 2008. godine ušlo je u anale srpske crne hronike, jer se ni pre, a ni posle toga nije dogodilo da ubica obaveštava novinare o zločinu!

"HALO, HALO, IMATE ODSEČENU GLAVU U BULEVARU!" Pozvao novinare pa otkrio jezivi zločin - mladića iskasapili, a njegovo telo našli u delovima po gradu!

Foto: Privatna arhiva, google maps

U avgustu te godine pojedini beogradski mediji dobili su čudan telefonski poziv. Anonimni sagovornik im je kratko saopštio da se u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, u kesi, nalazi odsečena ljudska glava.

- Halo, dobar dan, imate odsečenu ljudsku glavu na Bulevaru! - bilo je sve što je rekao nepoznati pozivalac pre nego je prekinuo vezu.

Neki nisu poverovali, jer iz policije nije stizala nikakva informacija niti potvrda da se nešto tako desilo, ali drugi su poslali svoje ekipe. A onda, kod broja 318 uočena je crna plastična kesa za đubre koja je, po rečima žitelja tog dela grada, tu stajala već neko vreme.

Republika

Foto: instagram.com/printscreen/ilustracija

 

Jedan Beograđanin, koji je u blizini šetao psa, izjavio je da je njegov kućni ljubimac nekoliko puta mirisao kesu i da se kod nje zadržavao. Ispostavilo se da anonimni poziv nije bila neslana šala, već surova istina.

Spaljeno telo, prekriveno mačetama!

Policajci, koji su došli kasnije, otvorili su kesu i u njoj stvarno pronašli ljudsku glavu!

Sutradan su na drugom kraju Beograda, u donjem delu Karađorđevog parka, u žbunju preko puta Veterinarskog fakulteta, otkriveni raskomadani i delimično spaljeni ljudski ostaci prekriveni ukrštenim mačetama!

Zapravo, obezglavljeno telo za koje se kasnije ispostavilo da pripada istoj osobi. U pitanju je bio Smail Tarić, sitan kriminalac koji je bio umešan u preprodaju oružja i eksploziva...

Policija je relativno brzo uhapsila osumnjičene za ovaj zločin, crnogorskog državljanina Velibora Bakića i Milana Rašića iz Beograda. Oni su uskoro i optuženi da su u noći između 18. i 19. avgusta namamili Tarića da se nađe sa njima u Karađorđevom parku.

Tamo su ga napali mačetama. Istragom se ispostavilo da mu je Bakić odsekao glavu, posle nekoliko udaraca, jer je bio ubeđen da ga je prethodno "ocinkario" policiji. Nakon sečenja glave, Bakić je telo žrtve zapalio i ostavio na mestu masakra zajedno sa ukrštenim mačetama.

Na taj način imao je nameru da od svog sumanutog čina napravi svojevrsnu "predstavu za javnost", koja je kulminirala odnošenjem odsečene glave i ostavljanjem na prometnom mestu i u prometnoj ulici.

Nikada nije pokazao ni trunku pijeteta prema patnjama ubijenog i članovima njegove porodice u sudskom postupku koji je usledio.

Bakić i ubijeni Tarić su, kako je kasnije rasvetljeno, bili "poslovni partneri". Naime, mladić iz Zvornika je prodavao Bakiću oružje, a policija je posle zločina u stanu Tarićeve devojke u Beogradu pronašla nekoliko kilograma eksploziva koji je trebalo da proda upravo Bakiću.

Ipak, Velibor je sumnjao da je Tarić bio policijski doušnik i krivio ga je za hapšenje, kada mu je policija oduzela dva pištolja.

Ostalo je do danas nejasno ko je pozvao medije i obavestio ih o glavi na Bulevaru. Po nekim verzijama, to je bio neko od umešanih u ovaj zločin, ali nije jasan motiv ovog poziva, osim ako nisu hteli tako da se "proslave".

Obojica optuženih su negirali krivicu pred Višim sudom u Beogradu. Prvostepeno je Bakić bio osuđen za teško ubistvo na 35, a Milan Rašić na 30 godina. U drugostepenom postuku na 20, odnosno 18 godina, da bi na kraju Apelacioni sud stavio tačku na taj proces.

Na osnovu prekvalifikovane optužnice za "obično" ubistvo, osudio je Bakića na 15 godina zatvora, a Rašića oslobodio optužbi za saučesništvo zbog nedostatka dokaza!

Uskoro slobodan čovek!

Bakić je iz Srbije izručen 2018. godine da do kraja odsluži zatvorsku kaznu u rodnoj Crnoj Gori, u Spužu. S obzirom da je u pritvoru Centralnog zatvora prethodno proveo skoro deset godina, uskoro bi mogao da se nađe na slobodi, ako već i nije!

Njegovo ime se u medijima pojavilo poslednji put u julu 2021. godine. Tada je njegov rođeni brat Vukota Bakić izneo tvrdnje da je Velibor žrtva diskriminacije u zatvoru, jer se izjašnjava kao Srbin iz Crne Gore.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading