POZNATO STANJE DEVOJČICE (15) NA KOJU JE PALO DRVO: Oglasili se lekari iz Novog Sada - evo kakve je povrede zadobila!

Autor:

Hronika

20.07.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestogodišnja Novosađanka na koju je sinoć palo drvo tokom strahovite oluje koja je zadesila vojvođansku prestonicu oseća se dobro i oporavlja se u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

POZNATO STANJE DEVOJČICE (15) NA KOJU JE PALO DRVO: Oglasili se lekari iz Novog Sada - evo kakve je povrede zadobila!

Foto: Tanjug

Kako za "Blic" kažu nadležni iz te zdravstvene institucije, ona je zadobila lakše telesne povrede tokom superćelijske oluje i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara.

- Devojčica je primljena juče oko 20 časova u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine sa lakšim povredama lica. Nalazi se na Odeljenju otorinolaringologije dečije hirurgije, oseća se dobro ali je zadržana radi daljeg lečenja - objašnjavaju sagovornici "Blica" iz Dečije bolnice.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, šestoro ljudi među kojima je bilo petoro dece, vatrogasci su spasili iz šume u Beočinu u naselju Dunav, a jedna žena je spasena u Begeču iz automobila. Takođe, iz čamca na koje je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu vatrogasci su spasili jednog čoveka.

Leteli krovovi, vetar čupao drveće iz korena, lupao izloge...

Ekipe JKP "Gradsko zelenilo" spremno su dočekale nevreme u Srbiji, koje je RHMZ juče najavljivalo ceo dan, kažu u tom javnom preduzeću uz napomenu da je na osnovu preporuka i obaveštenja nadležnih gradskih službi već rano popodne Zelenilo formiralo šest timova od preko 100 zaposlenih sa mašinama, koji su bili u pripravnosti i koji su odmah nakon prvih prijava građana izašle na teren da saniraju štetu koju je oluja nanela na više od 300 lokacija u gradu.

- Uraganski vetar na više lokacija čupao je drveće iz korena i lomio potpuno zdrava stabla. Na Bulevaru oslobođenja, Ignjata Pavlasa, Maksima Gorkog, Rumenačkoj, na Futoškom putu i na velikom broju drugih lokacija u gradu i prigradskim naseljima sa kojih nam i dalje pristižu informacije o šteti… Naše ekipe su radile cele noći da bi grad bio prohodan. Uklanjanje oborenog drveća i grana nastavljeno je i jutros. Zbog sedam stabala izvaljenih na kupalištu Štrand, plaža će biti zatvorena za posetioce dok posledice nevremena ne budu sanirane i omogućeno bezbedno dalje funkcionisanje - saopštili su nadležni iz JKP "Gradsko zelenilo".

Danas vanredne sednice Gradske i Pokrajinske Vlade

Štab za vanredne situacije Grada Novog Sada i Vlada Vojvodine najavili su za danas vanredne sednice kako bi se sagledale posledice nevremena i dogovorili dalji koraci u njihovoj sanaciji i naknadi štete.

Superćelijska oluja napravila je haos u Sremskoj Mitrovici gde je danas proglašena vanredna situacija, više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading