DEČAK (14) U ŠOKU POSLE UBISTVA ROĐENOG BRATA (12)! Mali Aleksandar stalno ponavlja: "Bato, izvini!"

Autor:

Hronika

08.07.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Međulužju kraj Mladenovca priča se da se ubistvo desilo kada je stariji brat hteo da uplaši mlađeg i da je nehotice povukao oroz.

DEČAK (14) U ŠOKU POSLE UBISTVA ROĐENOG BRATA (12)! Mali Aleksandar stalno ponavlja: "Bato, izvini!"

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ubistvo kod Mladenovca

Bato, izvini, ponavlja Aleksandar L. (14), koji je u četvrtak hicem iz lovačke puške usmrtio dve godine mlađeg brata Nikolu (12), saznaje Republika. Nesreća se odigrala u mladenovačkom selu Međulužje, a komšija koji živi u blizini mesta gde se nesreća desila rekao je da je celo selo potresla ova tragedija i da je otkad su saznali za ubistvo njihovo mesto zavijeno u crno. Tako je bilo i danas, dvorišta koja su do pre neki dan bila preplavljena ljudima su prošlost, a ljudi su se povukli u kuće i spustili roletne nakon ovog tragičnog događaja.

Časna porodica

- To je veoma fina i časna porodica. Vredni ljudi, tako ih jedino možemo opisati. Nastradali dečak bio je veoma vaspitano dete, kada god bi prošao pored moje kuće nikada se nije desilo da ne kaže: "Dobar dan", takođe i njegov stariji brat. Nikola je išao u seosku školu, a njegov brat u Mladenovac - kazao je meštanin ovog sela.

Kako je ispričao, niko ne veruje da se tragedija desila s namerom, već, naprotiv, kažu da je do nesreće došlo iz nehata.

- Pričaju da je, navodno, dečak hteo da preplaši brata, pa je zato uzeo pušku. Nekako je puška opalila, verovatno je slučajno povukao oroz, a metak je pogodio nesrećno dete - objasnio je komšija.

On kaže da su za tragediju otac i majka saznali dok su bili na poslu:

- Otac radi u fabrici Minel, a za nesreću je saznao na poslu. Njegova majka je takođe bila van kuće, na poslu u Mladenovcu, gde radi kao šnajderka.

Puška deda Milana

Kako nam je ispričao komšija, puška je najverovatnije pripadala mužu bake, koja je u trenutku nesreće bila s dečacima.

- Pričaju da je puška Milanova, inače dede dečaka. On je preminuo prošle godine, dve tragedije za godinu dana. Tužno je što se sve dogodilo, pogotovo ovoj porodici - priča komšija.

On kaže da su se u ovo selo doselili s Kosova i Metohije i da su morali da zamene ognjište svoje kuće novim mestom.

- Pre jedno tridesetak godina su se doselili. Otac nastradalog dečaka živi u zajednici s bratom, dok njegov treći brat živi u Vojvodini - ispričao nam je komšija.

Baba dečaka V. L. (56) uhapšena je zbog posedovanja neregistrovane i neadekvatno obezbeđene lovačke puške koju je držala u kući. Njoj se se na teret stavlja da je izvršila krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi s krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga, uz krivičnu prijavu, biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Zbog ubistva baba ide u zatvor?

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Vesna Lazić

Kako je ispričao beogradski advokat Nebojša Milosavljević, koji godinama brani optužene za teška krivična dela, starosna granica za odlazak u zatvor ili vaspitno-popravnu ustanovu maloletnika je 16 godina. U ovoj situaciji na kaznu zatvora može biti osuđena baka, koja je posedovala nelegalnu pušku.

- Dečak koji je ubio brata ima 14 godina i jeste krivično odgovoran, ali, prema našem zakonu, njemu ne može da se izrekne mera zatvora. U dosadašnjoj sudskoj praksi maloletnicima mlađim od 16 godina izricane su vaspitne mere pojačanog nadzora roditelja ili staratelja, a sve to u zavisnosti od težine krivičnog dela - objasnio je advokat Milosavljević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading