JEZIVO PRIZNANJE SPASOJEVIĆA: Belivuk i Miljković ga poslali na Miloševićevu sahranu da se ne bi sumnjalo na njih da su ga ubili

Autor:

Hronika

25.04.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispitivanjem svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića Spaleta nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i nedozvoljenu trgovinu narkoticima i oružjem.

JEZIVO PRIZNANJE SPASOJEVIĆA: Belivuk i Miljković ga poslali na Miloševićevu sahranu da se ne bi sumnjalo na njih da su ga ubili

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Nikola Spasojević Mljkoviću pred sudom kaže da zna da mu je bilo stalo da ubije Vlastimira Miloševića i da mu je u njegovo ime slao kokain i voće.

 - Violeta Vlastimirova žena može da potvrdi da sam Vlastimiru nosio voće. A ti si me poslao da mu ga odnesem da bi što pre ozdravio i izašao iz kuće. Žurilo ti se da ga ubiješ. A kokain sam mu nosio jer si znao da strašno voli da se drogira i ti si to znao - rekao je svedok okrivljeni. 

Sudija prekida vođu klana "Miljkoviću dosta više pitanja o ubistvu Miloševića, to nije predmet optužbe", ali uprkos tome on nastavlja gde je stao. 

Miljković: Što nisi prijavio da planiram ubistvo Miloševića da ga spaseš?

- Odgovor je isti, zbog straha.

Miljković: Jesi li ti mene video posle ubistva?

- Ne, ali jesam video kod skupštine i rekao mi je da skinem kameru preko puta zgrade. 

Miljković: Učestvovao si u ubistvu Miloševića, a išao si mu na sahranu i da izjaviš njegovoj ženi saučešće?

- Vi ste mi rekli da idem da ne bi bili sumnjivi. 

Miljković:Jel tvoja tadašnja devojka znala za kameru?

- Jeste. 

Miljković:Predlažem je za svedoka. Jel ti neko pretio od nas?

- Konkretno jeste ovo da će da mi kopaju oči i ono što je Belivuk pretio mom bratu. ( Belivuk je Spasojeviću pretećim glasom rekao preko telefona da bi mu iskopao oči da je bliže u toku planiranja ubistva na Krfu).

Miljković: Mi znamo da je labilan i da je lažov, a kako ga onda ja po izlasku iz pritvora opet kontaktira?

Sudija kaže da ovo prihvata kao primedbu. 

- MIljkoviću, vi ste se umorili, ajde da prekinemo danas ovde. Sutra nastavljamo - rekla je sudija u 18.30 i ročište je okončano.  

Od izvora iz suda saznajemo da je Belivukovom bratu Ivanu Belivuku bilo izuzetno neprijatno da boravi u publici na suđenju zbog prisutnih novinara, te da se zbog toga on posle pauze nije vratio da prati nastavak suđenja. 

-Pokušavao je da približi sudu i da inkognito uđe tek po sklanjanu fotoreporterta ispred suda, ali pošto je video da su uporni da ga snime, on se okrenuo i prešao ulici udaljivši se od suda. Isti izvor otkriva da Ivan bratu ide u redovne posete, ali da je želeo da ga podrži i na ovaj način. 

Iz publike kažu da su se braća Belivuk pozdravili diskretno samo klimanjem glavom. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading