OGLASILA SE ŠKOLA POVODOM JEZIVOG VRŠNJAČKOG NASILJA U VRANJU: Evo šta kažu o zlostavljanju učenika 1. razreda!

Autor:

Hronika

10.11.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe J. učenik četvrtog razreda sa još jednim maloletnim licem napao je učenike prvog razreda M.N. i S.J. rođene 2007. godine.

OGLASILA SE ŠKOLA POVODOM JEZIVOG VRŠNJAČKOG NASILJA U VRANJU: Evo šta kažu o zlostavljanju učenika 1. razreda!

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

U vranjskom tužilaštvu potvrđeno je da se jedan punoletni učenik iz okoline Bujanovca tereti se da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Nakon slučaja stravičnog vršnjačkog nasilja u Poljoprivredno-veterinarskoj školi "Stevan Sinđelić" u Vranju, gde su žrtve između ostalog snimane nage, u ovoj ustanovi navode da je reč o maloletnim licima i da se slučaj još ispituje.

- Svi učenici su maloletni. Istraga je još u toku, a direktor je na službenom putovanju, pa ne možemo ništa više od toga da vam kažemo - kratko su odgovorili, piše Telegraf.

Da podsetimo, u vranjskom tužilaštvu potvrđeno je da se jedan punoletni učenik iz okoline Bujanovca tereti se da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, dok se jedan maloletnik tereti za nasilničko ponašanje.

Slučaj se dogodio u učionici, kada je najpre maloletni učenik udarao pesnicom maloletnog učenika i terao ga da glavom udara u školsku klupu, dok je drugom učeniku zategao kanap oko vrata, dok ga je drugi punoletni učenik udarao u predelu glave.

Naime, Đorđe J. učenik četvrtog razreda sa još jednim maloletnim licem napao je učenike prvog razreda M.N. i S.J. rođene 2007. godine.

 

Nasilnici su nakon toga naterali maloletne učenike da se skinu i nagi šetaju po učionici i sve to snimali mobilnim telefonima.

Nadležnim organima je, prema prvim saznanjima, slučaj prijavljen u utorak 10. novembra, a o svemu je obavešten i Centar za socijalni rad.

- Naloženo je prkupljanje potrebnih obaveštenja, takođe da se obavi razgovor sa oštećenima, očevicima događaja, nabavi medicinska dokumentacija za oštećene i podnese krivična prijava protiv Đorđa J. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje - rečeno je za u Tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading