SKUPO SAM PLATILA SLOBODU! Zlatu Petrović su udali na silu, život ju je lomio, utehu je našla u NJIMA, a niko ne zna da joj je ON BRAT! (FOTO)

Autor: A.D.

Zabava

28.10.2021

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna folk pevačica Zlata Petrović iza sebe ima buran život, pun uspona i padova, ali bez obzira na sve uspela je da se izbori sa svim nedaćama i izgradi sebi srećan život.

Republika

Foto: E-Stock, privatna arhiva

Zlata Petrović biografija

Jedna od najpopularnijih pevačica narodne muzike Zlata Petrović, nije oduvek imala tako lep i bajkovit život kao sada. Naime, Zlata je odrasla u selu Stubline kod Obrenovca sa majkom, očuhom i bratom Đorđem, koji je javnosti poznatiji kao Piloš Stublinac, jedan od najpoznatijih harmonikaša stare Jugoslavije, koji je radio sa najvećim imenima naše estradne scene poput Šerifa Konjevića, Šabana Šaulića, Snežane Đurišić... Piloš je bio prvak Jugoslavije i dobitnik ''Zlatne harmonike.''

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Zlatin brat Piloš

Zlata je rano počela da se bavi muzikom i peva po kafanama, a majka i očuh su je bez njene volje udali kada je tek završila osmogodišnju školu, sa samo 14 godina, za pevača Duleta Todorovića,  a ona nakon tri meseca beži kod tetke u Beograd.

- Malo ljudi zna da sam imala brak pre Hasana i Peje. Bila sam tinejdžerka. Kada sam završila osnovnu školu, moji su mi ugovorili udaju, koju ja nisam želela. Kod nas su se poštovali običaji i nisam imala kud! Ne bih volela da pričam o tom čoveku jer i on sada ima porodicu, ali o njemu imam visoko mišljenje. Bio je gospodin iz fine porodice. Iako sam imala sve uslove da budem srećna i zadovoljna, nije mi bilo pravo. Nisam to želela i kraj - rekla je svojevremeno Zlata za medije i dodala:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dule Todorović, prvi suprug Zlate Petrović

- Nisam više mogla da izdržim. Zatrudnela sam i pobegla kod tetke. Bila sam u trećem mesecu, kada je bilo kasno za čišćenje. Neka mi bog oprosti, pronašli smo čoveka koji se usudio da mi uradi abortus. Teško mi je da pričam o tome, ali šta sam drugo mogla. Majka je na kraju odlučila da me posluša, pa smo tako i okončali tromesečni brak.

Kasnije se govorilo i da se ponovo udala za izvesnog harmonikaša , od kog je takođe pobegla, što ona nikada nije potvrdila.

U kasnijim dvadesetim godinama ulazi u vezu sa Sašom Popovićem koji je veri na njen rođendan, ali ga onda odbja uz kasnije objašnjenje da ’’nije bilo u pravom trenutku.’’

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Hasan Dudić i Zlata Petrović imaju sina Mikija

Udaje se za pevača Hasana Dudića sa kojim ima sina Mikija, koji je njoj i Hasanu zadavao velike muke, jer je rano ušao u svet kocke sa kojom se godinama borio, a Zlata i Hasan su mu pomogli da prevaziđe zavisnost i otplati sve dugove.

Republika

Foto: printsceen/instagram.com/mikidudic_music

 

 

Izbacila ga iz stana

Pre nekoliko godina su isplivali detalji iz života Zlatinog starijeg sina Mikija kog ima iz braka sa Hasanom Dudićem, te se otkrilo da je on zapravo zavisnik od kocke, a da su mu majka i otac pomogli da pokrije sve dugove i izvuče se iz problema. Ipak, nekoliko meseci kasnije, Miki se vrati kocki, razveo od žene i uselio u Zlatin stan, odakle ga je ona izbacila, a kako se tada navodilo, Hasan ju je oštro osudio zbog toga i okrivio je za sve probleme sina. Ipak, Miki i Zlata su uspeli da izglade svoj odnos, a Miki se okrenuo muzici i muzičkoj karijeri.

Dudić je pevačicu proslavio, a pesma ’’Dođi da mi ruke greješ’’ koju je izdala za ’’Diskoton’’ je njena lična karta koja ju je učinila poznatom široj javnosti. Pored prvog albuma  ’’Dođi da mi ruke greješ’’ koji je izdala 1983.godine, Zlata iza sebe ima niz hitova i albuma poput „Proklet da je ovaj život“,„Mirišeš na nju“,„Ljubav nema pamet“, a svoj poslednji album je izdala 2008.godine  „Hajde čik“, a nedavno je u emisiji ‘’Amidžu šou’’ izjavila da nema nameru više da snima, jer je došlo vreme mlađih generacija.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Zlata Petrović i Zoran Pejić Peja bili su u braku

Nakon što se posle nekoliko godina braka razvela od Hasana, ulazi u vezu sa televizijski poznatim licem, Zoranom Pejićem Pejom, sa kojim takođe stupa u brak iz kog ima sina Jovana.

Ipak, ni brak sa Pejom nije dugo potrajao, te je ona jednom prilikom izjavila da je svoju slobodu skupo platila i da ne planira više da se udaje, a kako kaže afere sa oženjenim muškarcima joj nikada nisu bile strane.

Ono što se o Zlati malo zna, jeste da je za brata Piloša mnogo vezana, ali da joj je kao  sin i on zadavao brojne muke. Naime, pevačicin brat je od jedne velike i uspešne karijere i niza hitova koje je napravio, se u jednom trenutku okrenuo alkoholu i potpuno se njemu predao. Prestao je da svira i pravi velike hitove, osim pod šatorima na veseljia u okolini mesta u kom stanuje. Zlata mu je oduvek pružala i davala koliko je mogla i imala, ali kao se navodi on je sve to oduvek trošio na alkohol.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kuća Zlate Petrović

U dvorištu nekadašnje porodične kuće, sada su dve ogromne. Naime, Zlata je srušila stari kućerak u kom su nedaka živeli I sagradila sebi I svoj bratu po kuću, ono što smo mi primetili jeste da na jednoj ima fasada, dok na drugoj ne samo da nema fasade, nego nije ni završena:

- Zlata često dolazi, naročito leti. Uvek je nasmejana i prijatno raspoložena. Bratu puno pomaže, ali nažalost on zna samo za alkohol, nije on loš čovek, samo su ga loše navike upropastile. Uložila je puno para u kuće da im sagradi, a kada je bratu dala novac da napravi fasadu i dovrši kuću on je sve to popio. Nije joj lako, ali se ne da. Piloš je bio najbolji harmonikaš i dalje je, niko ne zna da svira kao on, ali džabe kada mu je takva sudbina – kažu komšije iz sela Stubline, za Republika.rs.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kuća brata Zlate Petrović

Zlata i pored brojnih hitova koje ima, nikada nije bila u samom vrhu estrade, ali je jedan od najpoznatijih izvođača romske muzike, a pored pokojnog Šabana Šaulića, najtraženija na narodnim veseljima, kojima se ona uvek rado odaziva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading