SKANDALI NA EVROVIZIJI NE JENJAVAJU: Izraelku vređala publika, Španci igrali u tangama i štiklama!

Autor:

Zabava

10.05.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neugodna atmosfera oko predstavnice Izraela Eden Golen proširila se među takmičarima, ali i novinarima koji je nisu štedeli

SKANDALI NA EVROVIZIJI NE JENJAVAJU: Izraelku vređala publika, Španci igrali u tangama i štiklama!

Foto: Shutterstock, Printscreen/Youtube/Eurovision Song Contest, Tanjug/AP

Estrada

Nakon završene druge polufinalne večeri na Evroviziji nastavilo se razapinjanje izraelske predstavnice Eden Golen od ostrašćenih fanova takmičenja koji su je na probama izviždali, a njen zvaničan nastup izvređali, posle čega je pevačicu obezbeđenje sprovelo u bekstejdž, koji je delom otvoren, gde se prozivanje nastavilo. Da li nastup Izraela uopšte treba da se održi, danima je velika kontroverza sve pod senkom rata u Gazi i propalestinskih demonstracija u Malmeu, ovogodišnjem domaćinu, gde su protestovali isti oni koji su izviždali Eden i upućivali joj pretnje, što je i EBU brzo osudio.

Foto: Profimedia

 

Da nije naivna situacija oko izraelske predstavnice, govori i podatak da joj je rečeno da ne napušta hotelsku sobu, osim ukoliko ide na nastupe i zvanične događaje Evrovizije. Ova atmosfera ubrzo se proširila i među takmičarima, ali i novinarima.

Foto: Prinstskrin/Instagram

 

Tokom pres-konferencije Izraelki se obratio novinar s pitanjem kako se oseća nakon što je dovela druge takmičare u nezavidnu poziciju zbog cele situacije. Holanđanin Jost Klajn ju je bojkotovao i tokom njenog izlaganja prekrio glavu svojom zastavom i pravio se da spava. Mnogo veći skandal od ovoga izazvali su predstavnici Španije.

Foto: Tanjug/AP

 

Ne toliko njihova 56-godišnja predstavnica Meri, koja je nastupala sa suprugom, koliko njena dva gologuza plesača, koja su na sebi imala vrtoglave štikle i tange od lateksa, što je izgledalo krajnje degutantno, pa čak i za Evroviziju, gde smo navikli da vidimo sve što inače nemamo priliku. 

Foto: Prinstskrin/Instagram

 

 


Italija prekršila strogo pravilo s glasovima
Italijanski medij je u prenosu uživo napravio fatalnu grešku. Naime, tokom izveštavanja sa prestižnog muzičkog takmičenja, na italijanskoj televiziji navodno su objavljeni glasovi sasvim slučajno, pojavilo se na mrežama. Na ekranu su izašli procenti glasova svake zemlje, te se moglo videti da je italijanska publika masovno glasala za Izrael, skoro 40 odsto. Kako je objavljivanje glasova zabranjeno, oni su prekršili strogo pravilo Evrosonga.

Foto:  

Goga Sekulić dvojnica Šarlot Pereli
Pevačica Goga Sekulić dobila je svoju dvojnicu nakon druge polufinalne večeri na Evroviziji. Naime, švedska pevačica Šarlot Pereli promenila se tokom godina, a kako je uradila i brojne estetske zahvate, po svemu sudeći, sada podseća na našu Gogu. Tako su društvenim mrežama odmah počele da se šire slike i klipovi koje su pravili fanovi takmičenja, a u kojima su poredili našu i stranu pevačicu, a o neverovatnoj sličnosti prosudite i sami. 
- "Šveđanka ista Goga", "Ljudi, Goga završila na Evroviziji", "'Gaćice' osvojile Evropu","Zašto nismo znali da Goga peva ove godine na Evroviziji", "Gogina sestra bliznakinja" - samo su neki od komentara na mrežama.

Foto: Tanjug/AP

 


Švajcarac vrckao u suknji
Hrvatski predstavnik na Evroviziji Bejbi Lazanja trenutno je glavni favorit za pobedu, ako sudimo po kladionicama, gde su mu šanse procenjene na 43 odsto. Glavna konkurencija mu je Nemo, predstavnik Švajcarske, koji ga je u jednom trenutku i pretekao na kladionicama, a on je nastupio u drugom polufinalu i plasirao se direktno u finale. Švajcarac kojem se nastup svodio na vrckanje u suknji sebe deklariše ni kao muško ni žensko, već kao ono, o čemu je javno govorio.
- Nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode, koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba - rekao je Nemo.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading