PUTINOVO CARSTVO! Zapad istražuje imovinu šefa Kremlja, tvrde da ima luksuzne vile, satove i TAJNE MILIONE! (FOTO)

Autor: T. Kovačević - T. Bujišić

Vesti

09.03.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za šefa Kremlja tvrde da je vlasnik luksuznih vila, da ima silne milione i firme skrivene po svetu. *Podatke im daju Putinovi kritičari i politički protivnici da bi ga ogadili narodu i finansijski slomili.

PUTINOVO CARSTVO! Zapad istražuje imovinu šefa Kremlja, tvrde da ima luksuzne vile, satove i TAJNE MILIONE! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Vladimir Putin

Imperija Vladimira Putina je pod totalnom opsadom Zapada. Na sve moguće načine, koristeći njegove neprijatelje iz ruskih opozicionih redova, rovare, pokušavajući da pronađu prljavštine o tajnoj imovini, luksuzu, velelepnim vilama, avionima i jahtama da bi kreirali sliku prema kojoj je šef Kremlja među najbogatijim ljudima na svetu.

- Zapad ima samo jedan cilj i koristi oprobane mehanizme da bi ostvario svoje planove. Traže slabu tačku, udaraju na više frontova. Već godinama proučavaju Putinov stil života, čak i garderobu koju nosi da bi skupili dovoljno materijala da ga finansijski slome - objašnjavaju izvori Srpskog telegrafa upućeni u zakulisne diplomatsko-bezbednosne igre.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Rezidencija ruskog lidera

TRN U OKU NARODU

Naši izvori preciziraju da je iz tih razloga ime ruskog predsednika provučeno i u aferi "panamski papiri":

- Putina predstavljaju kao velikog gazdu carstva u kojem nema čega nema. Pominje se vlasništvo u stranim, pre svega švajcarskim firmama koje u Putinovo ime vode neke treće osobe. Osnovu za sve te spekulacije, koje su kasnije nadogradili mediji, pre svih britanski, dali su Putinovi kritičari, bivši nezadovoljni saradnici... Njihove izjave okosnica su u planu Zapada da šefa Kremlja ogade narodu koji bi mu zbog bahatosti potom okrenuo leđa.

Flota od 58 aviona

Za šefa Kremlja Nemcov i ostali ruski opozicionari tvrdili su da je vlasnik čak 58 različitih tipova aviona, uključujući i "Daso falkon".

Posebno su isticali avion koji ima kabinu ukrašenu dragim kamenjem, da je vrednost toaleta u ovom avionu čak 100.00 dolara, te da je za opremu ove kabine potrošeno 11 miliona dolara. Pričali su da šef Kremlja ima pet ovakvih aviona i da pored njega u letelici ima prostora za više od 150 putnika.

Pričama o Putinovom carstvu značajno je kumovao Stanislav Belkovski, bivši savetnik ruske vlade. Prema njegovim rečima, Putinovo bogatstvo dostiže vrednost od 70 miliona evra. U pomenutim "panamskim papirima", koji su procurili 2015, objavljen je spisak tragova koji ukazuju da je Putin jedan od najbogatijih ljudi na svetu, da svoje bogatstvo krije iza zastupnika. Posle ovih podataka oglasio se dežurni Putinov kritičar menadžer Bil Brauder, tvrdeći da je Putin prešišao i gazdu "Amazona", koji je, prema Forbsovoj listi, u vrhu top-liste milijardera. Brauder je izašao i s konkretnim ciframa, te je objavio da Putin gazduje bogatstvom većim od 200 milijardi dolara (prema podacima, imetak osnivača "Amazona" Džefa Bezosa procenjen je na 150 milijardi dolara).

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vila tajkuna Rotenberga koja je pripisana Putinu

TAJNA PALATA

Jedan od najpoznatijih opozicionara Rusije bivši potpredsednik vlade Boris Nemcov tvrdio je da je Putin vlasnik na desetine helikoptera, 58 aviona, jahti (pogledajte okvir).

Uz Putina se vezuje priča o 20 različitih vila. Sve te palate o kojima se pisalo i pričalo zvanično su vlasništvo Rusije. Najviše pažnje privukla je izgradnja takozvane tajne palate koja je sagrađena državnim novcem, ima heliodrom, pa čak i pozorište, a čije je podizanje koštalo čak milijardu dolara.

Međutim, priče o tajnim palatama uglavnom su kratkog daha jer je priču o velelepnoj rezidenciji na Crnom moru 2017. plasirao ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni. Ove priče demantovao je čak i Putin. Ispostavilo se da je vlasnik te nekretnine ruski milijarder Arkadij Rotenberg, koji je planirao da od ove palate napravi hotel.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Plata 133.000 dolara godišnje

Zvanični podaci koje je saopštio Kremlj kažu da nema govora o enormnom bogatstvu, te da ruski predsednik živi od plate koja na godišnjem nivou iznosi oko 133.000 dolara.

Naveli su i da ruski predsednik poseduje malo zemljište i stan sa garažom.

Foto: www.profimedia.rs

 

Abramovičev poklon jahta duga 57 metara

Priča o luksuzu ne bi bila kompletna bez pominjanja jahti. U Putinovoj privatnoj floti navodno su četiri jahte, o kojima se i ovih dana tokom rata u Ukrajini naveliko spekuliše. Međutim, 2005. najčešće je pominjana "Rusija", jahta u čiji je rent i dodatnu opremu uloženo 1,2 milijarde dolara.

Pažnju engleskih, ali i ostalih zapadnih medija, privlačila je i "Olimpija", jahta koju je Putinu poklonio oligarh Roman Abramovič. Ovaj luksuzni brod dugačak je 57 metara i vredi više od 35 miliona dolara.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Bogatstvo u satovima

U obaveštajnim dokumentima koje su sastavile zapadne službe, a što je procurilo od medija sa zapada, isticana je Putinova ljubav prema satovima. Prebrojali su da šef Kremlja ima čak 11 skupocenih modela, a da je ukupna vrednost svih časovnika koje nosi 687.000 dolara.

Prepričavaju se anegdote o tome kako je baš te satove Putin darovao učeniku kojeg je sreo tokom odmora u Sibiru, dok je drugi poklonio radniku koji mu je prišao i tražio da mu ruski predsednik nešto pokloni. Kažu da je vrednost svakog od satova 10.500 dolara.

Filip patek, omiljena marka sata svetskih milijardera, nalazi se u u kolekciji časovnika koju ima Putin. Bar tako tvrde britanski mediji. Englezi su otkrili i da je Putin poslednjih godina skupe satove zamenio jeftinijim modelima, te da se u javnosti pojavljuje samo sa satom koji košta oko 9.000 dolara marke blanpen.

Markirana odela koje radi samo jedan šnajder

Istražujući materijal za knjigu, Ben Džuda iz Njuzvika tri godine je pratio šta Putin oblači, kakve su mu navike. Došao je do zaključka da Putin najviše voli odela i kravate marke valentino. Da šef Kremlja preferira skupa odela, pisao je ruski časopis Russia Beyond the Headlines. Oni su u tekstu objavljenom pre sedam godina naveli da Putin najviše voli odela kiton i brioni.

- Ta odela se od početka do kraja rade kod jednog krojača. Potrebno je desetine sati da se završi odelo, a početna cena mu je 5.500 dolara - pisalo je u tekstu.

Ovaj list, koji je inače blizak vlasti, naveo je da ruski predsednik ima stilistu, koji punih deset godina brine o Putinovom imidžu i koji skida sve etikete s odeće koju oblači ruski predsednik.

Foto: Tanjug AP

 

Trenerka od kašmira

Slike iz teretane, gde je Putin 2015. vežbao s tadašnjim ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, bile su nepresušan materijal za zapadne medije. Novinari su otkrili da je Putin na vežbanje došao u trenerci koja košta nekoliko hiljada evra. Naveli su da donji deo trenerke od kašmira marke loro pjana košta 1.425 dolara, dok je ceo komplet plaćen 3.200 dolara.

Foto: Printscreen

 

Naftne kompanije u Švajcarskoj i Rusiji

Bivši zvaničnik Kremlja Stanislav Belkovski 2007. tvrdio je da je Putin imao bogatstvo u iznosu od 40 milijardi dolara, skriveno u Švajcarskoj i Lihtenštajnu.

Na osnovu ovih teza britanski Gardijan pisao je da Putin kontroliše ruske naftne kompanije, ali i da ima "najmanje 75 odsto" švajcarske kompanije "Gunvor", koja se takođe bavi naftom. Kompanija iz Švajcarske demantovala je navode iz Gardijana:

- Predsednik Putin nema i nikada nije imao nikakvo vlasništvo, beneficije ili bilo šta u "Gunvoru".

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vuk

09.03.2022 20:22

Izmišljaju, kao i obično.

Radoslav Jovanović

10.03.2022 17:54

Od kada to zapad vodi propagandu protiv bogatih? Ili je u pitanju opet specijalni slučaj?