RUSIJA JE U RATU SA SAD! Šta Peskov govori, Putin misli: ZAŠTITIĆEMO SVOJE INTERESE - ODGOVORIĆEMO NA BAHATOST ZAPADA!

Autor:

Svet

09.03.2022

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprijateljsko i bahato ponašanje Zapada prema Rusiji čini situaciju na energetskim tržištima ozbiljnom i da bi pobedila Ameriku u ekonomskom ratu, Moskva mora da učini sve što odgovara njenim interesima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

RUSIJA JE U RATU SA SAD! Šta Peskov govori, Putin misli: ZAŠTITIĆEMO SVOJE INTERESE - ODGOVORIĆEMO NA BAHATOST ZAPADA!

Foto: Tanjug/AP

- Evropski lideri jednoglasno priznaju da Moskva neprekidno i u potpunosti ispunjava svoje obaveze u pogledu svih aktuelnih sporazuma i ugovora. Ali vidite bahato ponašanje, neprijateljsko bahato ponašanje koje su preduzele zemlje kolektivnog Zapada, koje, naravno, čini situaciju vrlo složenom i primorava nas da je ozbiljno razmotrimo - rekao je Peskov novinarima.

- Situacija na energetskim tržištima je prilično turbulentna i ne zna se koji će stepen dostići - upozorio je on.

Kao odgovor na odbijanje vlasti SAD da uvoze rusku naftu i gas, Moskva će delovati na osnovu sopstvenih interesa i koristi tu situaciju, precizirao je portparol.

- Da, zaista, situacija zaslužuje veoma duboku analizu - mislim na odluke koje je saopštio američki predsednik Džozef Bajden. Ako me pitate šta će Rusija da uradi - ona će uraditi ono što joj je potrebno i od koristi u ovoj situaciji. Mi štitimo svoje interese i sve ćemo raditi u strogom skladu sa našim interesima - odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li će Moskva preduzeti konkretne mere nakon američkog odbijanja da uvozi rusku naftu i gas.

Rusija ostaje pouzdan garant energetske bezbednosti

Prema rečima portparola ruskog predsednika, Moskva je bila i ostaje pouzdan garant globalne energetske bezbednosti.

- U više navrata smo govorili da je Rusija bila, jeste i biće pouzdan garant energetske bezbednosti ne samo evropskog kontinenta, veći svetskog nivoa. I čak i sada se, kao što vidite, energetski resursi isporučuju njihovim primaocima. Rusija ceni svoju reputaciju pouzdanog snabdevača energetskim resursima - odgovorio je Peskov na pitanje da li je Rusija spremna da isporučuje naftu i gas zemljama koje su podržale sankcije protiv nje.

Komentarišući izjavu zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da je ruski gasovod „Severni tok 2" navodno „mrtav, da nema šanse za oživljavanje i da je to gomila metala na dnu mora, Peskov je primetio da je u ovoj situaciji tipično da o tome govori visoki američki diplomata.

- U međuvremenu, to je, naravno, metal, ali je spreman za upotrebu - naglasio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading