ALBANCI U PANICI ZBOG SRPSKE VOJSKE: Rama se oglasio povodom situacije na severu KiM, evo šta zahteva od naše države!

Autor:

Vesti

26.09.2021

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije pozvalo je Srbiju da “povuče oružane snage upućene na granicu sa Kosovom, kao i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije”, prenosi Reporteri.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Edi Rama

U saopštenju za javnost se ističe da je Albanija posebno zabrinuta zbog “raspoređivanja srpskih oružanih snaga u blizini granice sa Kosovom i vojnih aviona koji lete blizu i iznad vazdušnog prostora Kosova, što podstiče pojedince na izazivanje nemira i nasilja, kao i na destabilizaciju Kosova”.

- Ovi akti su u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima koji imaju za cilj da osiguraju red i stabilnost u tom delu regiona. Pozivamo Srbiju da povuče oružane snage upućene na granicu sa Kosovom i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije. Pozivamo sve aktere da pokažu suzdržanost i odmah pređu na dijalog, kao jedini način da se krene napred i reše otvorena pitanja u duhu saradnje, kojoj je Albanija nepovratno posvećena, u svojim bilateralnim i multilateralnim naporima - poručuju iz ovog ministarstva, prenosi Kosovo Onlajn.

Dodaje se da će Albanija “kao saveznik u NATO-u i odgovorna članica Ujedinjenih nacija, učiniti sve što je u njenoj moći da podrži sve napore da se situacija odmah deeskalira i vrati dijalogu”.

Jasno je da ove poruke stižu od albanskog premijera Edija Rame, budući da je on "šerif" u toj državi i pita se za sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Mikabg

26.09.2021 11:19

Gospodine Rama, prvo urazumite vaše pulene u Priština, a onda dođite u Beograd da vam objasnimo neke stvari..

Odgovori 11 0
Dušan Silni

26.09.2021 11:32

Da smo normalna zemlja, ovaj bi samo posle klečanja i moljenja za oproštaj bio uzet u obzir, jer je Albanija sa nato ubicama napadala i ubijala naše graničare. Gde beše tada ovaj pravdoljubac? Zapamtite Srbi, Šiptari i veliko Albanci se leče od ludila samo Dušanovom politikom "oko za oko, zub za zub".

Odgovori 21 2
Aoooo

26.09.2021 12:26

Eno sve trče okolo i hvataju se za glavu. Jadni ne bili, kakva god bila naša propaganda, i koliko god ovo odgovaralo Vučiću na izborima, ovo će uraditi da država Kosovo dobije svoje dobro naoružane oružane snage, koje za sada ne sme da ima.

Odgovori 1 13
SS

27.09.2021 05:23

@Aoooo - drzava Kosovo???????? Pa sta predlazes prijatelju,da damo Rami kosovo ???