VULIN O IDEJI SRPSKOG SVETA: NATO i EU ćute kada Kurti najavljuje Veliku Albaniju, ali im smeta kad se Srbi objedinjavaju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.09.2021

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Aljbin Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo - 'Šiptari prave 'Veliku Albaniju i ne zanima ih šta drugi o tome misle', baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Republika

Foto: printskrin

Aleksandar Vulin

- Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena - naveo je Vulin u saopštenju.

Kada Srbi kažu da će se kroz "srpski svet" politički i kulturno objedinjavati, ističe on, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije.

- Oni koji ćute o ''Velikoj Albaniji'', neka ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima - odgovorio je ministar Vulin premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju, koji u intervjuu Al Džaziri otvoreno priželjkuje spajanje Prištine i Tirane, uz konstataciju da takozvano Kosovo "nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading