POVIŠENA BORBENA GOTOVOST JEDINICA U DVA GARNIZONA! Stefanović: Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod!

Autor:

Vesti

23.09.2021

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda, rekao je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović tokom posete garnizonima u ta dva grada.

Republika

Foto: Tanjug/J. MAMULA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški, gde je sa načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao prezentaciji spremnosti pripadnika vojske da odgovori na sve postavljene zadatke i zaštiti sve građane Srbije.

- Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca - ističe ministar.

Stefanović ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlači odlične poteze u cilju deeskalacije trenutnog stanja na severu Kosova.

Кomentariše i pozivanje "obe strane" da se uzdrže od provokacija, koje stiže iz EU.

- Šta je to uradio Beograd? Svaka provokacija bila je od strane Prištine. I ono što ste mogli da vidite i na Jarinju i Brnjaku. Nažalost i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje koliko je predsednik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati. Da je to deo organizovane kampanje - ukazao je ministar.

Stefanović dodaje i da očekuje reakciju EU i Кfora, ali da je trenutno najvažnije zaštiti živote Srba.

- Drago mi je da predsednik vodi jednu aktivnu kampanju u kojoj ne dozvoljavamo da nas iko gazi i ponižava. Drago mi je što Srbija danas ima mnogo više snage nego prethodnih decenija i mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao nikoga ne provocirajući, ali, po nalogu predsednika, biti spremni da zaštitimo svoj narod - zaključuje Stefanović.

Obilasku ljudstva i dela najsavremenije tehnike kojima vojska raspolaže prisustvovao je i komandant kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, a održan je i sastanak sa komandatima jedinica Vojske Srbije, navodi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading