DODIK PROKOMENTARISAO SITUACIJU NA SEVERU KIM: Srbi tamo danas proživljavaju ono što su u Republici Srpskoj pre 15 godina

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.09.2021

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uporedio je današnju situaciju na severu Kosova sa onim što je pre 10-15 godina proživela Republika Srpska i sa tablicama i sa pasošima i istakao da "naša volja za egzibicionizam međunarodne zajednice više ne postoji".

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milorad Dodik

Dodik je kao primer naveo nekadašnjeg ambasadora Velike Britanije koji je službovao i u Beogradu i u Sarajevu, Čarlsa Kraforda, koji je govorio da je međunarodna zajednica nepravedna.

- A kada bi govorio o Kosovu rekao bi oni se tamo ne slažu, ubijaju se, siluju jedni drugima žene - mora to da prestane, jer Kosovo je država. A onda dođe u BiH i kaže vi se istorijski ne slažete, svađate se... morate da ćutite i budete zajedno - ispričao je Dodik.

UN učestvuje u rušenju BiH

Republika

Foto: Tanjug/AP

Antonio Gutereš

On je novinarima ispred pravoslavne crkve u Budimpešti rekao da o tome mora da se priča da bi se znalo. Na pitanje o tome što je predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića primio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, Dodik je ponovio da je na taj način pristao da učestvuje u rušenju BiH. 

Postoji, kazao je, određena procedura, koja nije ispunjena da bi Komšić otputovao u Njujork. To što ga je, kako je rekao, privatno primio Gutereš i što mu je dozvoljeno da se obrati u Generalnoj skupštini znači da se "Generalna skupština UN umešala u raspad BiH".

Jednoga dana, kazao je, pisaće se istorija i ostaće zapisano da je Generalni sekretar primio jednog čoveka koji je klevatao druge narode u BiH i doprineo njenom raspadu.

- Ja ću pisati o tome - rekao je Dodik.

On je zahvalio vladici budimskom na toplom prijemu i istakao je da je SPC ta koja je očuvala srpski identitet kroz vekove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading