Skandal: Srbi u Gračanici privedeni zbog poštovanja Briselskog sporazuma i ZSO

Autor:

Vesti

22.09.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", saopštio je direktor Kancelarijr za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Foto: Kancelarija za KiM

 

Pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu. 

Oni su nakon privođenja, morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti jer je, kako su sami policajci rekli - "zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju". 

Trojica mladića su zatim puštena na slobodu. 

Foto: Kancelarija za KiM

 

Postavlja se pitanje kakvo je to krivično delo zalagati se za formiranje Zajednice srpskih opština, što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine? 

Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova? 

Foto: Kancelarija za KiM

 

Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO? 

Bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda na KiM nema budućnosti dijaloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading