NE ZNA SE KO VIŠE LUPETA: Osmanijeva optužila Srbiju za UGROŽAVANJE stabilnosti u regionu, finski predsednik izneo još NADREALNIJE teorije!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2021

20:30

Vjosa Osmani, tzv. predsednica Kosova, sastala se danas u Njujorku, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa predsednikom Finske Sauli Ninisto.

youtube.com/Kohavision - KTV

NE PRESTAJE SA BLAĆENJEM SRBIJE: Vjosa Osmani

Osmani se zahvalila predsedniku Ninisto na "neprestanoj posvećenosti Finske priznavanju i jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova" i obavestila ga "o naporima koje Kosovo preduzima kako bi ispunilo sve obaveze potrebne za unapređenje evroatlantskih integracija".

- Brza integracija Kosova i drugih zemalja u regionu u EU i NATO je preduslov za održavanje stabilnosti u regionu, koji je, nažalost, sve više ugrožen delovanjem srpskog režima, koji nastavlja politiku iz 90-tih godina - rekla je Osmani, prenosi Kosovo Onlajn.

U saopštenju Predsedništva se navodi da je Finska, zemlja koja u potpunosti poznaje stalnu pretnju slobodi suverenih zemalja, "jer se dugo suočavala sa ruskom pretnjom, sličnom srpskoj, sa kojom se suočava region Balkana, mogla bi da utiče na zemlje članice EU da ubrzaju evropsku integraciju Kosova i regiona".

Komentari (0)

Loading