FEDERER SE OBRUKAO KAO NIKAD: Švajcarac uzdigao sebe da obezvredi Đokovićev uspeh, ali se malo zabrojao!

Autor:

Sport

21.09.2021

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik 20 Grend slem titula i jedan od najboljih tenisera ikada Rodžer Federer je progovorio o Novaku Đokoviću koji je stao na korak od "Kalendarskog slema", ali se malo zabrojao i usput sebi pripisao uspehe kojima nije bio ni blizu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Federer je u izjavi za "Eurosport" prokomentarisao Đokovićevu istorijsku šansu da ponovi uspeh Roda Lejvera od pre više od pola veka.

- Bilo je lepo videti da je Novak stigao do finala US opena, pokušavajući da izjednači Lejverov kalendarski grend slem. Mislim da je to moguće, da će se opet dogoditi- rekao je Švajcarac, a onda je neočekivano u priču ubacio sebe i Nadala.

- Videli smo to sa Novakom, sa mnom i Rafom, da smo bili ekstremno blizu, ali da biste to uradili, morate da imate sreće. Morate da budete izdržljivi, mnogo toga vam je potrebno- rekao je Federer.

Međutim, to nije istina jer on nikada nije bio no blizu onoga što je ostvario Novak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Federer prokomentarisao Đokovićevu sezonu

Federer nikada nije bio ni blizu da osvoji sva četiri grend slema u istoj sezoni, čak nikada nije uspeo ni da osvoji prva dva Grend slema u istoj godini.

On je istina u dva navrata bio na jedan meč od toga da osvoji sva četiri Grend slema zaredom, ali ne u istoj godini (2005/06 i 2006/07) - oba puta ga je na Rolan Garosu u finalima zaustavljao Nadal.

Dok je Španac jsamo jednom u karijeri osvajao tri Grend slema u nizu - Rolan Garos, Vimbldon i US open 2010. 

- Moramo i da pitamo Roda Lejvera šta on misli o tome, jer je sedeo u prvom redu i gledao Novaka kako igra. Ali ono što je Novak uradio ovo godine je zaista izvanredno- rekao je još Federer na ovu temu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading