VUČIĆ PONUDIO REŠENJE ZA KRIZU, ALBANCI GA ODBILI: Predsednik Srbije će se večeras obratiti javnosti povodom situacije na severu KiM!

Autor:

Vesti

20.09.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije, ali je albanska strana odbila taj predlog, saznaje Blic.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Tim povodom Vučić bi trebalo da se obrati javnosti danas oko 18 sati, kaže izvor iz kabineta predsednika Srbije.

- Predsednik Vučić će objasniti zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge koje su Albanci, preko posrednika, uputili Beogradu - kaže izvor Blica.

Podsetimo, Vučić se danas sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana s kojim je razgovarao o novonastaloj situaciji na severu Kosova i Metohije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Balkan

20.09.2021 16:18

A sta je to sto je ponudi gospodin Vucic odnosno gospodin Kurti? A sta pise u sporazumu iz Brisela od 2016 vezano za tablice???????? Zar to nije vec dogovoreno????? Ko postuje dogovor a ko ne????? Ziveli

kiki

20.09.2021 19:26

@Balkan - Valjda je drzava iznad pokrajine. Srbija je priznata drzava u UN u granicama u koje spada i juzna pokrajina, svi koji to ne postuju vrse agresiju na suverenitet Srbije. Albanci vec imaju svoju drzavu, dve im bas ne trebaju.

Ive

26.09.2021 10:40

@Balkan - A gde je ZSO... Poz

Ivana

20.09.2021 19:39

Danas se vodi specijalni rat koji će pomoći i jednooj i drugoj strani da vode razgovore za primerje. Srbija se danas cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada ovo nije radio. Nadam se da će se ZSO formirati i da će građani moći da žive normalni.